Afbeelding
Naomi Heidinga

Lokale acts in huiskamers tijdens Gluren bij de Buren

7 februari 2020 om 16:34 Evenementen

AMSTELVEEN Maar liefst 47 Amstelveners openen op zondag 9 februari tussen 12.00 en 17.00 uur hun deuren en verwelkomen zowel buren als artiesten. In elke huiskamer geeft een lokale podiumkunstenaar drie keer een optreden van een half uur. In totaal staan 125 optredens op het programma. Er is een uitgebreid programma samengesteld waarbij 47 lokale acts een plek op het vloerkleed hebben gekregen. Nieuwsgierige bezoekers kunnen tussen 12:00 en 17:00 uur op ontdekkingstocht door een wijk naar keuze. Met een kop koffie of thee heten de huiskamereigenaren bezoekers welkom bij hun intieme podium. Ze kunnen kijken en luisteren naar uiteenlopende optredens van muzikanten, theatermakers of andere podiumkunstenaars. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is gewenst.

Er staan niet allen optredens op het progamma maar bijvobreeld ook in het Amstelveens Poppentheater, wijkcentrum De Bolder, Anna, Bibliotheek Stadsplein en Poppodium P60. De hele lijst met artiesten is te vinden via https://glurenbijdeburen.nl/amstelveen/programma#918. Met een handige kaart kunnen bezoekers een eigen looproute samenstellen.

SAKB KUNSTLOKAAL Bij SAKB KunstLokaal aan de Ouderkerkerlaan zijn er op 9 februari geen optredens, maar kunnen bezoekers tussen 12.00 en 17.00 uur wel zien hoe beeldende kunst gemaakt wordt. Ze kunnen ook zelf aan de slag gaan. YvonneMayaBakker laat samen met een groepje cursisten zien hoe aquarelleren in zijn werk gaat. Wie zijn of haar eigen werk meebrengt, mag aanschuiven. Docent Bouch laat belangstellenden de mogelijkheden en technieken ontdekken van acrylverf. Jeanette Hartgerink laat bezoekers hun eigen beeldtaal uitproberen, met acryl of ander materiaal. Bij Marian Sanders kunnen ze zien hoe steenhouwers te werk gaan en mogen ze het ook zelf proberen. Ook mogen ze zelf een masker maken van klei dat later gebakken wordt. Edgar Jansen helpt bezoekers om een portret te tekenen van een geliefde. Vanaf 14.00 uur kunnen bezoekers ook etsjes maken. Tineke Koucke en Brigit Hamer leggen alles uit en helpen erbij. Het grafieklokaal waar de etsdrukpers staat, is niet zo groot, dus hier kunnen maar maximaal acht personen aan meedoen. Wie om 12.00 uur komt en eerst in een ander lokaal gaat gluren, kan zich tijdig opgeven en mee-etsen. Bij alle bezigheden is het benodigde materiaal aanwezig, behalve bij het aquarelleren. Voor meer informatie: https://www.sakb.nl/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie