Afbeelding
Naomi Heidinga

Hondenverbod in kersenbloesempark in bos maand vervroegd

7 februari 2020 om 11:20 Natuur en milieu

AMSTELVEEN De beheerders van het Amsterdamse Bos hebben het hondenverbod dat in de lente en zomer geldt voor het Kersenbloemsenpark met een maand vervroegd. Met ingang van dit jaar zijn honden vanaf 1 maart niet meer toegestaan in het park.

De laatste jaren is het Bloesempark tijdens de bloeiperiode van de kersenbloesembomen steeds populairder geworden. Bezoekers komen van heinde en verre om de bloeiende boompjes te bewonderen, te picknicken onder de bloesemrijke bomen en foto's te maken. Net als op de speelweiden in het Amsterdamse Bos is het dan volgens de bosbeheerders niet handig als er in het hoogseizoen honden komen.

Omdat de bloeiperiode van de bloesem steeds eerder in het jaar aanvangt, is het hondenverbod in dit gebied een maand vervroegd naar 1 maart. Honden zijn er niet toegestaan tot 1 oktober. De bosbeheerder wijzen er verder op dat paarden sowieso niet toegestaan zijn in het Bloesempark.

Ee kleine uitbreiding van het gebied waar honden niet toegestaan zijn, heeft ook plaatsgevonden bij het Vogeleiland aan de westkant van het bos (in de buurt van de geitenboerderij). Het Vogeleiland was al verboden gebied voor honden, maar die zijn nu ook niet toegestaan op de twee paden die naar de ingangen van het Vogeleiland leiden. De uitrbeiding van het bos vindt plaats omdat het overgangsgebied naar het Vogeleiland voor kleine dieren enorm belangrijk is. 'Dieren verplaatsen zich voornamelijk op de grens tussen bos en open gebied, langs oevers en bosranden. Daar vinden ze de meeste bescherming en het meeste voedsel,'' aldus de bosbeheerders.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie