2 ogen
2 ogen EB

Bijbelse vertellngen door de ogen van...

7 februari 2020 om 09:08 Maatschappelijk Deel je nieuws

Persbericht 2 feb 2020

 

Door de ogen van …

 

Bijbelse-vertellingen.nl

Bijbelse vertellingen, door de ogen van ...

 

In een tijd van ontkerkelijking heeft Dorothée van Leer, samen met een team van betrokkenen een opmerkelijk initiatief genomen. Dorothée heeft geprobeerd zich in te leven in de ervaringen van een aantal bekende en minder bekende personen in de beweging rond Jezus. Zij heeft zeven monologen geschreven, waarin zij deze mensen “zelf” aan het woord laat.

 

Hoe dachten ze, wat voelden ze en wat hebben ze ons te zeggen... Hun ervaringen stammen uit een ver verleden, maar zijn – zoals u zult gaan horen en zien – nog altijd verrassend actueel en herkenbaar in ons eigen leven. Ze hebben een boodschap voor ons achtergelaten die tot nadenken stemt

 

In twee series van 3 vertellingen op de vierde zondag van de maand kunt u in het Noorddamcentrum (Noordammerlaan 1) meekijken door de ogen van Zacharias, de moeder van Judas, de bruid van Kana, de Schriftgeleerde, Maria Magdalena, de moeder van een vermoord kind en Hannah

 

Op 23 februari om 15:00 uur gaan we van start en kijken dan mee door de ogen van Hannah (Lucas 2, 22-39). De zaal is vanaf 14.30 uur open. De volgende data uit de eerste serie zijn: 22 maart, 26 april en 24 mei (reserve) en de tweede serie begint op 27 september, vervolgens op 25 oktober en 22 november.

 

De monologen worden omlijst door muziek en samenzang en er is natuurlijk ook gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie