Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Amstelveense sportaccommodaties scoren goed met gebruik en bezetting

6 februari 2020 om 10:00 Overig

AMSTELVEEN Het gebruik en de bezetting van de sportaccommodaties die door AmstelveenSport worden geëxploiteerd, zijn goed. Dat staat in de rapportage Benchmark AmstelveenSport, een tweejaarlijks onderzoek naar het sportbedrijf. Daarin is de bezettingsgraad van de accommodaties vergeleken met die in vergelijkbare gemeenten.

De gemeenteraad heeft in 2015 afgesproken dat er  tweejaarlijkse extern onderzoek gedaan moet worden naar de exploitatieprestatie van AmstelveenSport. Het doel is om inzicht te krijgen in de mate waarin het sportbedrijf effectief en efficiënt onderneemt.

In het onderzoek is een vergelijking getrokken met andere sportbedrijven in Nederland, te weten Alkmaar, Capelle aan den IJssel en Lelystad. Het vergelijkend onderzoek bevestigt de eerdere conclusie uit een and onderzoek dat het gebruik en de bezetting van de sportaccommodaties die door AmstelveenSport worden geëxploiteerd goed te noemen is. Ten opzichte van het gemiddelde is de benutting van de accommodaties in Amstelveen gemiddeld het hoogst terwijl de capaciteit het laagst is. Het horecaexploitatie vormt nog een aandachtspunt. Hier wordt door AmstelveenSport aan gewerkt, met als laatste wapenfeit de uitbesteding van de horeca in de Goudsmithal.

Ter aanvulling wil het college van B en W nog dit jaar een onderzoek uitvoeren over de subsidiesystematiek en tarifering. In dit onderzoek wordt de situatie vergeleken met de omliggende gemeenten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie