Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Gemeente in gesprek met bewoners Oude Dorp over verkeersmaatregelen

5 februari 2020 om 16:18 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Meer dan zestig betrokken uit het Oude Dorp en directe omgeving waren dinsdagavond aanwezig op een informatieavond in Bibliotheek Stadsplein over aanpassingen van de verkeerssituatie in de wijk. Ze waren uitgenodigd om in gesprek te gaan over zes varianten die de verkeersveiligheid in het Oude Dorp moeten verbeteren. Het college van B en W heeft daarbij een voorkeur voor het instellen van eenrichtingsverkeer in de Stationsstraat (west-oost) en het afsluiten van de Dorpsstraat vanaf café Het Wapen tot Museum Jan van der Togt. Diverse bewoners uit het Oude Dorp zijn het daar niet eens en vrezen voor aantasting van de bereikbaarheid en leefbaarheid.

Wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer) gaf aan dat de voorkeursvariant van het college in de ogen van B en W de beste optie is om de verkeersveiligheid in het Oude Dorp te verbeteren. "Maar we blijven natuurlijk graag in gesprek over eventuele aanpassingen en alternatieven. Dat is waarom we hier nu ook zijn," zei Ellermeijer. "We zitten nog midden in het proces. We doen dit heel zorgvuldig."

SUGGESTIES De wethouder riep de aanwezigen op vooral met beargumenteerde suggesties te komen. "Voor een besluit gebruiken we de input van drie soorten deskundigen; de ambtenaren, het externe adviesbureau Sweco en natuurlijk de ervaringsdeskundigen zelf," zei hij doelend op de bewoner van het Oude Dorp en directe omgeving.

Sinds 27 januari tot en met 21 februari loopt de inspraakperiode. Daarna neemt het college een besluit over het ontwerpverkeersbesluit. Hierna ligt het besluit zes weken ter inzage en kunnen zienswijzen worden ingediend. Vervolgens wordt een definitief verkeersbesluit genomen waarop eventueel bezwaar kan worden aangetekend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie