Wethouder Marijn van Ballegooijen en  Ugur Pekdemir van Rabobank Amstel en Vecht (tweede en derde van rechts) bij de onthulling.
Wethouder Marijn van Ballegooijen en Ugur Pekdemir van Rabobank Amstel en Vecht (tweede en derde van rechts) bij de onthulling. Gemeente Amstelveen

Permanent beschikbare AED's in Bovenkerk officieel in gebruik gesteld

5 februari 2020 om 13:00 Zorg

AMSTELVEEN Dankzij de inzet van bewoners heeft Bovenkerk eind vorig jaar vier nieuwe Automatische Externe Defibrillatoren (AED's) gekregen. Deze AED's zijn 24 uur per dag beschikbaar voor alle inwoners om hulp te kunnen bieden bij een hartstilstand. Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn) onthulde maandag samen met Ugur Pekdemir van Rabobank Amstel en Vecht die de aanschaf sponsorde, symbolisch een van de vier AED´s. Dat gebeurde bij kringloopbedrijf De Boemerang.

De projectgroep AED en Burgerhulpverlening van bewonersplatform Bovenkerk hebben zich voor de aanschaf va de AED´s ingezet. De vijf leden zetten zich in om Bovenkerk veiliger te maken door het werven en opleiden van meer burgerhulpverleners (BHV-ers) en het plaatsen van AED's die permanent beschikbaar zijn voor 112 en HartslagNu.nl.

De dag- en nacht beschikbare AED's zijn bij Café de Manen, Huisartsenpraktijk Dr. Göbel, Zorgcentrum het Zonnehof en  De Boemerang aan de Binderij geplaatst in een buitenkast met pincode. dat als aanvulling op de AED´s die bij basisschool De Westwijzer, het bedrijf Stulz en kringloopwinkel De Boemerang Maalderij die alleen tijdens openingstijden beschikbaar zijn.

"Het is te hopen dat een hartstilstand zo min mogelijk voortkomt. Maar als er een hartstilstand plaatsvindt zijn er in Bovenkerk aardig wat AED's waar inwoners gebruik van kunnen maken mede door de tomeloze inzet van de Projectgroep AED van bewonersplatform Bovenkerk. De gemeente is betrokken bij dit project door het verstrekken van subsidie voor de aanschaf van de AED's en buitenkasten. Ik roep andere bewonersgroepen op om ook in hun buurt meer AED's te krijgen," aldus wethouder Van Ballegooijen.

Gemeente Amstelveen vindt het belangrijk dat er veel AED's beschikbaar zijn in de openbare ruimte. Dat is vooral de eerste zes minuten belangrijk bij een hartstilstand. Daarom kunnen inwoners en maatschappelijke organisaties subsidie aanvragen voor een AED en/of buitenkast. Bedrijven kunnen voor een buitenkast subsidie vragen.

De AED wordt onder andere aangeboden via www.buurtaed.nl. Hier kunnen mensen een geldinzamelingsactie starten voor het kopen van AED. Er lopen dit jaar al weer verschillende initiatieven. Meer informatie over subsidie op www.amstelveen.nl/regelen-aanvragen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie