Bewoners van eilandjes met gratis parkeren willen ook parkeermeters.
Bewoners van eilandjes met gratis parkeren willen ook parkeermeters. René de Leeuw

Oostkant Rembrandtweg wil ook invoering betaald parkeren

4 februari 2020 om 14:52 Overig

AMSTELVEEN Bewoners van de oostkant van de Rembrandtweg willen geen eiland meer zijn voor gratis parkeren. Er staan nu volop auto's van mensen die een gratis parkeerplek zoeken en de bewoners kunnen hun auto niet kwijt.

"In juli 2019 is er betaald parkeren ingevoerd aan de westkant van de Rembrandtweg, tegelijk met Elsrijk, maar aan de oostzijde van onze straat is dat niet gebeurd," aldus bewoonster Saskia Braam van de Rembrandtweg, die hierover donderdag insprak in de gemeenteraadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur (RWN). "Het gevolg is dat mensen die werken in het centrum hier hun auto neerzetten, maar ook staan er auto's die te koop worden aangeboden en aanhangers. Daardoor blijft er heel weinig ruimte over voor de bewoners. En als we dan kijken naar de overzijde van de straat, waar wel betaald parkeren is, dan zien we een walhalla van parkeerplaatsen. Daar staat niemand."

Bewoners kunnen verder in de omgeving niet terecht, want in de Graaf Aelbrechtlaan is het ook al betaald parkeren en aan de andere kant, bij Biesbosch, is dat ook het geval. "Mijn verzoek is om bij het eerstvolgende voorstel voor betaald parkeren de oostzijde van de Rembrandtweg mee te nemen," vervolgde Braam. "Liefst zo snel mogelijk. En als dat nog niet kan, of wij dan een vergunning kunnen krijgen om aan de overkant van de straat te mogen parkeren, zodat we in ieder geval onze auto kwijt kunnen."

RANDWIJCK Ook bewoners van de Bourgondischelaan en de Eikenrodelaan in Randwijck maakten gebruik van het spreekrecht in de commissie om aandacht te vragen voor een soortgelijke situatie in hun straten, die zij recent ook al aankaartten in het Amstelveens Nieuwsblad. Ook deze straten vormen een eilandje van gratis parkeren, wat een vloedgolf aantrekt van parkeerders die in deze straten zelf verder niets te zoeken hebben. Zij verzochten om zo spoedig mogelijk, liefst al voor nieuwe plannen uit, betaald parkeren in te voeren in hun straten.

Antwoord op hun verzoeken kregen de insprekers nog niet in de commissievergadering.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie