Op daken in Uilenstede zijn zonnepanelen aangebracht.
Op daken in Uilenstede zijn zonnepanelen aangebracht. Gemeente Amstelveen

Amstelveen maakt nieuwe afspraken met studentenhuisvester DUWO

3 februari 2020 om 11:00 Wonen

AMSTELVEEN Wethouder Rob Ellermeijer heeft vrijdag prestatieafspraken ondertekend met studentenhuisvester DUWO en bewonersvereniging VBU. Hierin staan onder meer afspraken over aantallen studentenkamers, prijsbeleid en duurzaamheid.

"Campus Uilenstede is de grootste studentencampus van Noord West Europa. Dat is best iets om trost op te zijn in Amstelveen. Het is belangrijk dat er ook voor dit jaar goede afspraken zijn gemaakt over genoeg betaalbare studentenwoningen voor Nederlandse, en daarmee ook Amstelveense, studenten", zegt Ellermeijer. De gemeenteraadsfractie van de VVD stelde over deze kwestie vorige week vragen aan het college. De VVD-fractie vindt dat huisvesting van internationale studenten op Uilenstede niet ten koste mag gaan van naar huisvesting zoekende studenten uit Amstelveen/Nederland.

"De ondertekening bevestigt de goede samenwerking met alle partijen," aldus wethouder Ellermeijer. Dat wordt beaamd door Christine Willems, directeur van DUWO: "Samen met de gemeente en de VBU werken we in goed overleg aan onze duurzaamheidsdoelstellingen. Met onze zonnepanelen en onze proef met een waterstofketel zijn we goed op weg."

ZONNEPANELEN Na de ondertekening kreeg de wethouder een rondleiding over studentencampus Uilenstede en nam een kijkje in meerdere studentenkamers. Vanaf de bovenste verdieping van een van de woontorens werd een blik geworpen op de zonnepanelen die al zijn aangebracht op de daken.

Wethouder Rob Ellermeijer (midden) ondertekent de prestatieafspraken met studentenhuisvester DUWO en bewonersvereniging VBU.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie