RODA ´23 verloor zondag thuis met 2-3 van DWS.
RODA ´23 verloor zondag thuis met 2-3 van DWS. Fotoleest.nl

RODA´23 verliest van DWS; Sporting Martinus wint topper tegen Abcoude

3 februari 2020 om 10:47 Voetbal

AMSTELVEEN RODA ´23 verloor zondag met 2-3 van DWS in de tweede klasse van het zondagvoetbal. Koploper Sporting Martinus won in de derde klasse met 4-0 van de nummer 3, FC Abcoude.

ZONDAGVOETBAL

2B RODA'23 – DWS 2-3 (2-0) RODA'23 dat bij rust nog een 2-0 had, kon niet verhinderen dat DWS in de tweede helft een inhaal race inzette. Dat leverde drie tegengoals op waardoor de Amsterdammers met een 2-3 overwinning konden terugkeren naar de hoofdstad. Het begon goed voor de Bovenkerkers in de eerste helft. Cristopher Bito was met een scherpe voorzet succesvol toen zijn inzet via de DWS-defensie in het doel belandde, 1-0. Met de stand 2-0 kon de rust worden ingegaan dankzij een hard schot van Orlando van Wort. DWS kwam in de tweede helft sterk terug en scoorde binnen 3 minuten de 2-1. In de 53ste minuut werd het 2-2. Een goal met een buitenspel luchtje bracht DWS alsnog de 2-3 zege en de bijbehorende 3 competitiepunten.

3C SPORTING MARTINUS – ABCOUDE 4-0 In 3C blijft  Sporting Martinus de trotse lijstaanvoerder dankzij een overtuigende 4-0 zege tegen Abcoude. De 2.500 toeschouwers zagen dat Sporting Martinus al voor rust op een 2-0 voorsprong kwam. De thuisploeg kwam op 1-0 nemen nadat eerst Thiago dos Santos onderuit was gehaald in de 16 meter en Bjorn vanaf 11 meter feilloos binnen schot. Een minuut voor tijd maakte Thiago dos Santos na aangeven van Raymon Wismeijer zelf 2-0. Vrij snel in de tweede helft was Ralph Rekkers verantwoordelijk voor 3-0. Het slotakkoord was voor Raymon Wismeijer die de eindstand bepaalde op 4-0. Sporting Martinus voert de ranglijst aan met 32 punten uit 14 wedstrijden. Nummer 2 en 3 zijn Swift en De Meer, beide met 30 punten. Nr. 4 ZSGO/WMS is vierde met 29 punten.

3C SV OUDERKERK – VREESWIJK 3-3 (2-2) Ouderkerk speelde op eigen veld met 3-3 gelijk tegen Vreeswijk na een ruststand van 2-2. De Ouderkerkse goals werden gescoord door Tom Straver (2x) en Desley Douglas (1x).