Amstelveen Heemraad verloor in de derde klasse thuis met 1-2 van middenmotor SCW Hans van Beek

Winst voor AMVJ, RODA en Rkavic in zaterdagvoetbal

3 februari 2020 om 09:20 Voetbal

AMSTELVEEN AMVJ heeft zaterdag het uitduel tegen NITA in de de tweede klasse van het zaterdagvoetbal met 0-1 gewonnen. Amstelveen Heemraad verloor in de derde klasse thuis met 1-2 van middenmotor SCW en RODA ´23 won uit van VVA/Spartaan met 2-3. In 4E won koploper RKAVIC uit met 0-10 van de nummer van de competitie, CTO´70 in Duivendrecht. In dezelfde klasse verloor Sporting Martinus uit met 3-0 van FC Weesp.

ZATERDAGVOETBAL

2A NITA – AMVJ 0-1 (0-0) Na een redelijke start waarin AMVJ de beter voetballende ploeg was, daalde het niveau bij de Amstelveners dusdanig waardoor NITA kon gaan geloven dat er iets te halen viel. Dat liet AMVJ niet gebeuren, maar de wedstrijd werd er niet fraaier op mede vanwege onderlinge irritaties in het veld. Bij rust stond het nog 0-0. Na de pauze ontstonden er wat goede momenten voor AMVJ maar ook de thuisploeg kreeg kansen. Dankzij een droge poeier van Moamar Heerenveen na een goed genomen hoekschop van Jeroen Halsema werd het, gelukkig voor AMVJ een 0-1 voorsprong die niet meer werd weggegeven. Beide teams verlieten met 10 man elk het veld.

3B Amstelveen Heemraad – SCW 1-2 (0-0) Genoeg kansen tegen SCW voor Amstelveen Heemraad in de eerste helft maar Reshad Haidari, kopbal op de paal, en Lesmeister net naast, ontbeerden wat geluk. Na een ruststand van 0 – 0 was het in de 51ste minuut raak voor SCW, 0 – 1. Kort daarna moets Amstelveen Heemraad met 10 man verder door een rode kaart van Martijn Bijl. In de 68ste minuut kopt Robert Lesmeister de gelijkmaker binnen, 1 – 1. Met een naar buitenspel riekend doelpunt trok SCW uiteindelijk aan het langste eind, 1 – 2. De Amstelveners voelden zich na afloop bestolen.

3B  VVA/Spartaan - RODA'23 2-3 (0-2) In dezelfde afdeling was RODA '23 tegen VVA/Spartaan succesvoller. Al na 10 minuten kopte Ivo Leliveld een voorzet van Tim Stey binnen, 0-1. Nog voor rust maakte Tim Steij er 0-2 van. Via een strafschop verkleinden de Amsterdammers, kort na de start van de tweede helft, de achterstand naar 1-2. Het werd 1-3 nadat Thomas Zuiverloon via een verdediger de stand op 1-3 bracht. De Thuisploeg wist de achterstand nog tot 2-3 te verkleinen maar daar bleef het bij. Op de foto van Fotoleest.nl een wedstrijdfragment.

4E CTO'70 – RKAVIC 0-10 Rkavic blijft maar met hoge scores imponeren en ditmaal werd CTO'70 in eigen huis met 0-10 verslagen. Met nog 9 wedstrihden te gaan heeft Rkavic nu een voorsprong van zes punten op CTO ´70.

4E FC Weesp – Sporting Martinus 3-0 Weesp versloeg Sporting Martinus zaterdag in eigen huis met 3 - 0. Sporting Martinus staat nu op de voorlaatste plek in de competitie met slechts 4 punten uit 13 wedstrijden.