Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Felicitaties voor twee marktkooplieden bij 50-jarig jubileum op markt Amstelveen

31 januari 2020 om 16:52 Overig

AMSTELVEEN Marktkooplieden Aad Baas (zoetwaren) en Fam. IJ. Hartkamp (Rijwielbenodigdheden) staan al 50 jaar op de vrijdagmarkt van Amstelveen. Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken) feliciteerde hen vrijdag met dit jubileum en bracht een mooie bos bloemen voor hen mee.

'Deze marktkooplieden hebben beiden drie generaties Amstelveense inwoners bediend en het winkelcentrum helemaal zien moderniseren, van Plein 1960 tot het Stadsplein nu. Dat is heel bijzonder. Ze hebben ook beiden een hele trouwe klantenkring en staan er altijd in weer en wind. Als ze met vakantie waren vroegen de klanten gelijk waar de kraam stond. Deze ondernemers gaven aan dat op de Amstelveense markt een gezellige sfeer is en dat alles goed geregeld is. Daarom staan ze hier al zo lang', zegt Wethouder Gordon.

Fam. IJ. Hartkamp (Rijwielbenodigdheden) staat al vanaf 28 januari 1970 op de markt (50 jaar). Alles wat fietsers nodig hebben voor hun rijwiel kunnen ze bij deze kraam kopen: van mandjes en regenkleding tot banden en fietsbellen. Ook deden ze jaren reparaties van fietsen. Maar gezien de leeftijd, al in de 80, is meneer Hartkamp daarmee gestopt. Hij stond altijd samen met zijn vrouw klaar voor de klant en wil nog even doorgaan op de markt.

Aad Baas (zoetwaren en chocola) staat al vanaf 10 januari 1969 op de markt. Dus eigenlijk al meer dan 51 jaar. De firma is heel klantgericht en was ook altijd aanwezig, ongeacht het weer. Het was is wel altijd een klus om die hele vrachtwagen met snoep en chocola uit te pakken. Maar ze deden het altijd met veel plezier. Ze hebben aangegeven dit jaar na Pasen  te willen stoppen. Op Goede Vrijdag staat Aad Baas voor het laatste op de vrijdagmarkt in het centrum van Amstelveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie