Amstelveen wil de Campus Uilenstede uitbreiden met studentenwoningen in Kronenburg.
Amstelveen wil de Campus Uilenstede uitbreiden met studentenwoningen in Kronenburg. René de Leeuw

VVD: 'Huisvesting internationale studenten niet ten koste van 'eigen' studenten'

31 januari 2020 om 13:26 Overig

AMSTELVEEN VVD Amstelveen wil dat huisvesting van internationale studenten op Uilenstede niet ten koste gaat van naar huisvesting zoekende studenten uit Amstelveen/Nederland. De partij heeft hierover vragen gesteld aan het college van B en W. De fractie deed dit naar aanleiding van een studentenspreekkuur dat de fractie onlangs op campus Uilenstede heeft gehouden.

'Verschillende studenten gaven aan zich zorgen te maken over voldoende woonruimte op de campus,' aldus VVD-raadslid Benjamin Smalhout in toelichting op de vragen aan het college. 'Zo werd aangegeven dat studenten lang moeten wachten op een studentenwoning, terwijl er jaarlijks vele honderden internationale studenten een woning krijgen toegewezen. De VVD-fractie is geen tegenstander van internationalisering. Het is uitermate zinvol en belangrijk om open te staan voor studenten uit alle windstreken. Deze internationalisering mag echter op geen enkele wijze ten koste gaan van voldoende woonruimte voor onze eigen Amstelveense studenten. Het mag niet zo zijn dat een student uit bijvoorbeeld de Verenigde Staten wel een woning krijgt toegewezen en een student uit Amstelveen hier maanden op moet wachten. De VVD-fractie wil graag inzichtelijk krijgen in hoeverre dit grof geschetste beeld feitelijk juist is.'

De VVD vraagt het college onder meer hoe de woningtoewijzingssystematiek in elkaar zit en of het klopt dat woonruimte wordt toegewezen aan Internationale studenten terwijl Amstelveense studenten lang op de wachtlijst staan. Ook vraagt de partij aan het college of het met de VVD fractie eens is dat op Campus Uilenstede voldoende woonruimte beschikbaar moet zijn voor Amstelveense/Nederlandse studenten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie