Afbeelding
Kartonnen bekers

Steeds meer bedrijven uit Amstelveen kiezen voor duurzaamheid op kantoor

30 januari 2020 om 16:20 Partnercontent

Anno 2020 is duurzaamheid een belangrijk speerpunt voor de meeste bedrijven uit Amstelveen. Het krijgt een steeds meer aandacht in de dagelijkse bedrijfsvoering. Het bewustzijn over duurzaamheid groeit en valt niet meer te negeren. In dit artikel geven we je elke handvaten om niet achter te blijven op andere Amstelveense bedrijven. 

"Tegenwoordig merken wij dat steeds meer bedrijven toch aan duurzaamheid willen doen en daardoor overschakelen naar kartonnen bekers in plaats van plastic of keramische bekers. Zo zijn zij op een vrij simpele manier toch bezig met duurzaamheid. Ze plaatsen er elk gewenste bedrukking op en zo sluit de beker toch volledig aan bij het bedrijf." vertelt Michiel Willemsz van cupsz.nl. Voor kartonnen bekers wordt tijdens het productieproces tot wel 30% minder CO2 uitgestoten in vergelijking met plastic bekers. De bekers zijn eenvoudig te recyclen en hebben daardoor veel minder impact op het milieu dan elke andere beker.

Andere voor de hand liggende mogelijkheden om duurzaamheid te vergroten op kantoor zijn door gebruik te maken van een tijdschakelaar op de verlichting. Zo voorkom je dat lampen onnodig aanstaan wat ook zorgt voor een positief effect op de energierekening. Je kunt ook overstappen op led verlichting, ook dat zorgt ervoor dat je jaarlijks veel bespaard op de energierekening. Plaats je er ook nog zonnepanelen bij, zoals steeds meer bedrijven doen, dan belast je het milieu nog minder!

Andere bedrijven verduurzamen zich door het interieur in de werkomgeving aan te passen. Het is bewezen dat het plaatsen van planten een positief effect heeft op de productiviteit van de werknemers. Werknemers worden tot wel 15% productiever. Planten verminderen stress en zorgen voor een schonere lucht. Dus hoe meer groen op het kantoor, hoe productiever en vrolijker je medewerkers zijn. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie