Afbeelding
Bibliotheek Amstelland

Multicultureel voorleesfeest in Bibliotheek Stadsplein

30 januari 2020 om 07:30 Evenementen

AMSTELVEEN Na het succes van vorig jaar vindt op zaterdag 1 februari van 11.00 tot 17.00 uur opnieuw het Internationaal Voorleesfestival plaats. Er wordt in 16 verschillende talen voorgelezen uit 'Moppereend', het Prentenboek van het Jaar 2020. Ouders kunnen met hun kinderen gratis aanschuiven bij één van de vele gezellige plekjes waar ze naar verhalen kunnen luisteren en spelen, knutselen, dansen, theeceremonies kunnen bijwonen en meer. Ook zijn er voorstellingen op het podium, voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Baby's, peuters en kleuters die worden voorgelezen, ontwikkelen een voorsprong in taalontwikkeling. Maar de bibliotheek wil ook laten zien dat voorlezen een feestje is.

Amsterdam telt inmiddels zo'n 90.000 inwoners, waarvan maar liefst 20% uit een ander land komt. De top 5 nationaliteiten zijn India, Japan, China, Groot-Brittannië en Duitsland. Expatgezinnen hebben vaak meertalige kinderen. Bij deze gezinnen heeft de taalontwikkeling extra aandacht nodig. Bibliotheek Amstelland gelooft in het belang van voorlezen in de moedertaal, omdat daar de basis wordt gelegd voor het taalgevoel en het plezier in lezen. Daarom houdt de bibliotheek zaterdag het Internationaal Voorleesfestival: een multicultureel voorleesfeest, als afsluiter van de Nationale Voorleesdagen 2020. Kinderen kunnen onder meer kennismaken met bijzondere talen als Mayalayam, Farsi, Japans en Russisch. De bibliotheek verwacht zo'n 1.000 extra bezoekers op deze dag.

Het programma begint om 11.00 uur met het Scratch Puppet Theater in samenwerking met het Amstelveens Poppentheater. Van 12.00 tot 17.00 uur vinden voorleessessies in vijftien talen plaats. Om 12.00 uur leest de Amstelveense burgemeester Tjapko Poppens ook voor uit 'Moppereend'. Om 14.00 uur begint de voorstelling 'Nog 100 nachtjes slapen' van Mama Coelia en om 15.30 uur is de voorstelling 'Ton heeft geen zin' van Ton Meijer te zien.

Voor meer informatie: https://www.debibliotheekamstelland.nl/campagnes/international-storytelling-festival-2020-nl.html

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie