PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amstelveen

Chefkok Stefan van Sprang speelt al jaren Champions League

Zakelijk
Foto: Naomi Heidinga
2 feb 2020, 14:00
Chefkok Stefan van Sprang op het terras: het restaurant heeft een prachtige ligging aan de Poel.
Chefkok Stefan van Sprang op het terras: het restaurant heeft een prachtige ligging aan de Poel.
AMSTELVEEN

Restaurant Aan de Poel behoort al jaren tot de top van Nederland. Ook dit jaar mogen eigenaren Stefan van Sprang en Robbert Veuger twee sterren voeren. Daarmee behoort hun restaurant Aan de Poel tot een select groepje van achttien Nederlandse restaurants. Alhoewel Van Sprang en Veuger al jaren hun sterren weten te behouden, is de chefkok elk jaar weer gespannen. "Je weet het immers niet." Zijn uiteindelijke droom? Voor drie sterren gaan. "Maar dat is niet van de een op de andere dag gehaald. Daar moet je naartoe werken."

TOPSPORT Het werken in een sterrenrestaurant is topsport. "Het is alsof je met je team elke avond Champions League speelt. Alleen wij kunnen niet met 3-1 verliezen. Gelijkspelen vind ik ook niets, wij moeten elke avond winnen. Dat maakt van mij niet per se een streber, ik wil alleen het beste voor mijn gasten," aldus Van Spran..

Deel dit artikel via: