GroenLinks-raadslid Cheimaa Aouni.
GroenLinks-raadslid Cheimaa Aouni. GroenLInks

Oproep SP en GroenLinks om in te spreken: ´Wonen is voor iedereen´

28 januari 2020 om 11:00 Wonen

AMSTELVEEN De SP en GroenLinks roepen Amstelveners die ook helemaal klaar zijn met de huidige situatie van de Amstelveense woningmarkt op om donderdagavond 30 januari in te spreken tijdens de raadscommissievergadering waar de Woonagenda behandeld wordt.

"Het gaat om jongeren, studenten, ouderen, politieagenten, verplegers, leraren, starters, gezinnen, oftewel iedereen die al jaren bezig is met het zoeken van een betaalbare woning in Amstelveen, zonder resultaat," aldus SP-raadslid Patrick Adriaans.

Tot teleurstelling van beide partijen wordt in de Woonagenda geen ruimte gegeven voor het toevoegen van sociale woningbouw. ´Alleen bij verkoop door de woningbouwcorporatie is het toegestaan om een gelijk aantal woningen terug te bouwen. Dit terwijl de sociale voorraad al jaren kleiner wordt, de wachtlijsten alsmaar langer en de frustratie over de huidige woningmarkt situatie toeneemt.´

GroenLinks-raadslid Cheimaa Aouni : "Deze avond geeft dé kans om je stem als inwoner te laten horen. Als raadsleden maken wij ons al tijden hard voor dit onderwerp, helaas zonder gewenst resultaat."

Volgens SP en GroenLinks zijn diverse partijen in de Amstelveen gemeenteraad er ook klaar mee, maar blijven de coalitiepartijen (VVD, D66, PvdA) volgens hen kiezen voor ´onbetaalbare woningen en te kleine middeldure woningen´. 

De twee partijen zeggen de steun van de inwoners hard nodig te hebben om verandering op gang te krijgen in Amstelveen. Wie mee wil doen moet zich vóór woensdag 29 januari 20.00 uur via raadsgriffie@amstelveen.nl of 020-540.4911 aanmelden als inspreker voor de Commissie RWN en het onderwerp woonagenda. ´Uiteraard is aanwezigheid zonder in te spreken ook waardevol,´ aldus beide partijen. Voor meer informatie wordt verwezen naar de gemeentelijke website of kan contact opgenomen worden met de bovengenoemde raadsleden.

SP-raadslid Patrick Adriaans.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie