Gluren bij SAKB KunstLokaal

27 januari 2020 om 11:25 Kunst Deel je nieuws

Tijdens ‘Gluren bij de buren’ op zondag 9 februari kun je op veel plekken in Amstelveen gaan kijken naar optredens: muziek, cabaret, toneel en dans. Bij SAKB KunstLokaal aan de Ouderkerkerlaan zijn er die dag geen optredens, maar je kunt er wel gluren. Hier valt te zien hoe beeldende kunst gemaakt wordt. Je mag ook zelf aan de slag. Tussen 12.00 uur en 17.00 uur kun je op zes manieren je ogen uitkijken en bezig zijn.

 

YvonneMayaBakker laat samen met een groepje cursisten zien hoe aquarelleren in zijn werk gaat. Als je je eigen werk meebrengt, mag je aanschuiven.

Bij docent Bouch is er altijd wel een weg, ook als je denkt dat iets mislukt is. Hij laat je de mogelijkheden en technieken ontdekken van acrylverf.

Heb je nog nooit iets op papier gezet? Jeanette Hartgerink laat je je eigen beeldtaal uitproberen, met acryl of ander materiaal, als je maar een idee hebt van wat je zou willen.

Edgar Jansen wil graag dat je niet alleen komt, maar dat je een geliefde meebrengt, je partner, je kleinkind, je opa, het maakt niet uit. Hij helpt je dan om van die geliefde een aardig portret te tekenen. Als je niemand zo ver krijgt, kun je ook foto’s meebrengen.

Bij Marian Sanders kun je zien hoe steenhouwers te werk gaan en mag je het zelf ook proberen. Ook mag je als bezoeker zelf een masker maken van klei dat later gebakken wordt.

Vanaf 14.00 uur kun je ook etsjes maken. Tineke Koucke en Brigit Hamer leggen je alles uit en helpen je erbij. Het grafieklokaal waar de etsdrukpers staat, is niet zo groot, dus hier kunnen maar maximaal acht personen aan meedoen. Wie om 12.00 uur komt en eerst in een ander lokaal gaat gluren, kan zich tijdig opgeven en mee-etsen.

Bij alle bezigheden is het benodigde materiaal aanwezig, behalve bij het aquarelleren.

Zie ook: www.glurenbijdeburen.nl en www.sakb.nl

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie