RODA´23 speelde in De Kwakel gelijk tegen KDO.
RODA´23 speelde in De Kwakel gelijk tegen KDO. Fotoleest.nl

RODA ´23 speelt gelijk in streekderby tegen KDO; Sporting Martinus haalt uit

27 januari 2020 om 10:42 Voetbal

AMSTELVEEN Ook voor de voetballers in de zondagcompetities is de winterstop voorbij. RODA ´23 speelde in de streekderby tegen het Kwakelse KDO in de 2de klasse met 1-1 gelijk. Koploper Sporting Martinus haalde in de 3de klasse tegen het in de onderste regionen verkerende PVC. De Amstelveners wonnen het uitduel in Utrecht met 1-7.

ZONDAGVOETBAL

2B KDO – RODA '23 1-1 RODA '23 kwam in de uitwedstrijd bij KDO niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Er waren genoeg kansen voor de Amstelveners maar het vizier stond niet echt op scherp. De ploeg uit Bovenkerk kwam in de 20ste minuut aan de leiding omdat Guitink een strafschop feilloos benutte en de stand op 0-1 bracht. Ook na de pauze was er geen sprake van een hoogstaand duel maar er werd wel hard gewerkt. In het begin van de tweede helft oogde KDO wat dominanter en nam het heft in handen. Al na een minuut spelen was de gelijkmaker een feit, 1-1. Dat was naar later zou blijken ook de eindstand.

3E PVC – Sporting Martinus 1-7 Sporting Martinus hoefde zich zondagmiddag al snel geen zorgen te maken want de tegenstander PVC was duidelijk een maatje te klein. Bij rust had de Amstelveense koploper al een 0 – 4 voorsprong genomen dankzij doelpunten van Niels Spooren, Thiago dos Santos, Ralph Rekkers en David Soesan. Vrij snel na de pauze zorgden Bjorn en Yvo Bari voor 0 – 5 en 0 – 6. Na de tegengoal van PVC, 1 – 6 bepaalde Tiago dos Santos de eindstand op 1 – 7.

3E Abcoude – Ouderkerk 5-1 SV Ouderkerk leed in Abcoude tegen de plaatselijke FC een gevoelige 1 – 5 nederlaag. De ruststand was 0 – 1. De enige goal vsn de Ouderkerkers werd gescoord door Thijs de Dood.

De wedstrijd in 4E klasse tussen NFC en Amsterdam AC werd afgelast. Ook de wedstrijd in 5C tussen Nautilus en Sloterdijk ging niet door.