RODA ´23 speelde in een doelpuntrijk duel met 5--5 gelijk tegen De Meer
RODA ´23 speelde in een doelpuntrijk duel met 5--5 gelijk tegen De Meer Fotoleest.nl

Moeizame start zaterdagvoetbalteams na lange winterstop

27 januari 2020 om 10:20 Voetbal

AMSTELVEEN De lange winterstop is voorbij voor de voetbalteams. Zaterdagmiddag werd de tweede helft van de competitie gestart met het zaterdagvoetbal. Ook de meeste Amstelveense teams moesten direct aan de bak. AMVJ verloor in de 2de klasse van het zaterdagvoetbal thuis met 1-3 van FC Zaandam. RODA ´23 speelde in de 3de klasse thuis in een doelpuntrijk duel met 5--5 gelijk tegen De Meer. Amstelveen Heemraad won uit met 2-3 van Geuzen/Middenmeer. In de vierde klasse verloor Sporting Martinus met 0-1 van TABA.

ZATERDAGVOETBAL

2A AMVJ – FC Zaandam 1-3 Voor AMVJ, de hoogst spelende ploeg van Amstelveen in het zaterdagvoetbal werd de herstart niet direct een succes. De ploeg van trainer Ricky Kumar leed een nederlaag tegen FC Zaandam. Hoewel de Amstelveners in de eerste helft het heft in handen hadden, opende het toen nog verdedigend spelende Zaandam bij de eerste goede kans de score en kwam op een 0-1 voorsprong. Dat was een wake up call voor AMVJ want kort daarna was Jeroen Halsema verantwoordelijk voor de gelijkmaker, 1-1. Nog voor rust kwam Zaandam opnieuw op voorsprong met als gevolg een 1-2 voorsprong voor de bezoekers. Halverwege de tweede helft beslisten de Zaandammers het duel definitief en gaven de 1 – 3 voorsprong niet meer uit handen.

3B RODA'23 – De Meer 5-5 In 3B maakten RODA'23 en De Meer er na een bloedeloze eerste helft ( 0- 0) een vrolijke schiettent van. In de tweede helft werd het alsnog een doelpuntenfestijn. Binnen 3 minuten was De Meer op een 0-2 voorsprong gekomen. Twee minuten later verkleinde Rust de achterstand naar 1-2, maar vrij snel daarna werd het 1-3. Een goede voorzet van Dennis Spitteler stelde Ivo Lelieveld in de gelegenheid er 2-3 van te maken. Spitteler bereikte kort daarna Thomas Zuiverloon die 10 minuten voor tijd 3-3 maakte. Op de derde assist van Spitteler kopte Thomas Zuiverloon de 4-3 binnen. Drie minuten later was het weer 4-4. Dennis Spitteler zorgde in de 90ste minuut voor 5-4. In blessure tijd werd het alsnog 5-5.

3B Geuzen/Middenmeer – Amstelveen Heemraad 2-3 Uit bij De Geuzen won Amstelveen Heemraad met 2-3 na een ruststand van 1-2. Robert Lesmeister kopte in de derde minuut de 0-1 binnen. Zes minuten later was het alweer 1-1. Nog voor de pauze scoorde Zakaria Madrane uit een strafschop 1-2. Dat was ook de ruststand. Negen minuten na de hervatting maakte Robert Lesmeister zijn tweede doelpunt, 1-3. Geuzen Middenmeer kwam nog terug tot 2 – 3 en dat werd ook de eindstand.

4E Sporting Martinus – TABA 0-1 In de 4de klasse E moest Sporting Martinus de winst aan het bezoekende TABA laten. De Amstelveense ploeg verloor nipt met 0-1.