Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Albert Heijn helpt inwoners met afstand tot de arbeidsmarkt aan werk

25 januari 2020 om 10:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Arbeidsmarktregio Groot-Amsterdam en Albert Heijn hebben vrijdag in Amstelveen een overeenkomst ondertekend waardoor aan het werk gaan voor deze doelgroep eenvoudiger wordt.

In Nederland wil Albert Heijn 2025 mensen uit deze doelgroep aan het werk hebben geholpen in 2025. In de Arbeidsmarktregio Groot-Amsterdam zijn nu al 208 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk. En elk jaar komen daar tientallen bij. De gemeenten in de regio geven subsidie en zorgen voor passende begeleiding in de vorm van een jobcoach. De gemeenten bieden ook de mogelijkheid dat Albert Heijn met interne jobcoaches werkt. Uniek aan de vrijdag afgesloten overeenkomst is dat er nu voor de regio Groot-Amsterdam één procedure is voor alle aangesloten gemeenten. Hierdoor kunnen werkzoekenden eenvoudiger aan het werk geholpen worden en is de financiële afhandeling overal hetzelfde.

De Amstelveense wethouder Marijn Van Ballegooijen (Werk en Inkomen) tekende namens de arbeidsmarktregio en Simone Jansen namens Albert Heijn. De ondertekening vond plaats tijdens een bijeenkomst op het Werkplein in Amstelveen.

STROOMLIJNEN "Door het gemeentelijke proces te stroomlijnen maken we het voor werkgevers makkelijker om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. We zijn heel trots op deze overeenkomst met Albert Heijn en danken hen voor hun inzet voor deze doelgroep," aldus wethouder Van Ballegooijen namens de gemeenten in Arbeidsregio Groot-Amsterdam.

"Door uniforme afspraken vast te leggen is het voor ons eenvoudiger om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Daarbij richten we ons vooral op wat de medewerker wél kan," aldus Simone Jansen, Projectmanager Participatie bij Albert Heijn.

De Arbeidsmarktregio Groot-Amsterdam bestaat uit de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, De Ronde Venen, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn. In een arbeidsmarktregio maken gemeenten en UWV afspraken over onder andere het registreren van vacatures en werkzoekenden en stroomlijnen van de dienstverlening aan werkgevers en werkzoekenden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie