Afbeelding
Anko Stoffels

Feestelijke start van cultureel jaar Amstelveen

24 januari 2020 om 17:00 Kunst

AMSTELVEEN De aftrap van de 'Cultuuragenda 2020-2024: De Stad als podium' en de start van het nieuwe culturele jaar is donderdag op grootse wijze gevierd in ANNA. Tientallen Amstelveners genoten op uitnodiging van de gemeente van liveoptredens en een expositie van jonge Amstelveense talenten onder het genot van een hapje en drankje. Tijdens het evenement is ook de nieuwe vleugel gedoopt die in het raadhuis wordt geplaatst voor openbare concerten.  

wethouder Herbert Raat (kunst en cultuur) bedankte betrokknen uit het culturele veld voor de inbreng bij het schrijven van de Cultuuragenda. De wethouder onderstreepte het belang van samenwerking en riep iedereen op om mee te denken over kunst en cultuur in Amstelveen en hier zelf een bijdrage aan te leveren. "Deze Cultuuragenda is nog maar het begin van onze ambities op het gebied van kunst en cultuur. We willen jonge én gevestigde talenten niet alleen een groot, maar ook een bijzonder podium geven. Amstelveen staat bekend om haar vele groen. Daarom willen we de vele groene gebieden, zoals het Amsterdamse Bos, erbij betrekken en daar culturele hotspots creëren. Maar denk ook aan het KLM-terrein. Als deze plek straks vrijkomt, moet bij de herontwikkeling ook gedacht worden aan een culturele invulling." De enthousiaste reacties van de aanwezigen heeft wethouder Raat doen besluiten de kunst en cultuur vaker te vieren met een evenement. "We gaan dit zeker vaker doen om onze (jonge) Amstelveense talenten een podium te geven."

Amstelveense talenten kregen het podium om te laten zien wat zij in huis hebben. Pianist David Herman (35) speelde een stuk van componist Frans Liszt. De van oorsprong Hongaarse Herman timmert al even aan de weg en heeft verschillende internationale optredens op zijn naam staan. Ook treedt hij op in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam en de Nieuwe Kerk in Den Haag. Danslerares Vyjayanthi Iyer (Vyju) en een van haar studenten Drashti Trivedi gaven een klassiek Bollywood-optreden. Vyju heeft haar eigen dansschool en geeft op zondagen les aan kinderen en volwassen in het sportcentrum in Uilenstede.

Op het balkon van ANNA is nog tot en met donderdag 30 januari een expositie te zien met werken van drie aanstormende talenten: Millie Honnebier, Pjotter Bergsma en Michele Bergsma.

Wie ideeën heeft voor kunst en cultuur in Amstelveen kan dit mailen naar kunstencultuur@amstelveen.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie