Afbeelding
Pixabay

Amstelveen wil mogelijkheden grootschalig duurzaam opwekken energie in kaart brengen

24 januari 2020 om 16:00 Natuur en milieu

AMSTELVEEN De gemeente wil in kaart brengen welke mogelijkheden er in Amstelveen zijn voor het grootschalig opwekken van duurzame energie (zonne-energie en in beperkte mate windenergie). "Op dit moment is nog maar 4 procent van het Amstelveens elektriciteitsgebruik duur­zaam opgewekt. Het verhogen van dit percentage is een van de opgaven waar de gemeente voor staat," aldus wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid). 

Amstelveen wil in 2040 onafhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. De energie die gebruikt wordt moet dan uit duurzame bronnen komen. De gemeente nodigt inwoners en het bedrijfsleven uit om op 3 februari mee te praten over het grootschalig opwekken van duurzame energie. "Ons elektriciteitsverbruik zal de komende jaren toenemen, omdat er onder andere meer elektriciteit nodig is voor het verwarmen van gebouwen en we meer elektrisch rijden en koken. Om aan die stijgende vraag te voldoen moeten we ons elektriciteitsnetwerk uitbreiden. Ook moeten we veel meer energie duurzaam gaan opwekken."

Samen met andere lokale overheden (provincie, gemeenten, waterschappen), netwerkbeheerders, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en inwoners werkt Amstelveen aan lokale energiebesparing, het in kaart brengen van grootschalige duurzame opwekking van elektriciteit en de gevolgen daarvan voor het energienetwerk.

Om in kaart te brengen welke mogelijkheden er in Amstelveen zijn voor het grootschalig opwekken van duurzame energie gaat de gemeente op 3 februari in gesprek met inwoners en het bedrijfsleven. De bijeenkomst vindt plaats in het raadhuis (Laan Nieuwer-Amstel 1). Het programma begint om 19:45 uur (inloop vanaf 19:30 uur) en duurt tot 21:30 uur. In verband met de voorbereiding is aanmelden noodzakelijk. Dit kan via energietransitie@amstelveen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie