Het Ragazze Quartet.
Het Ragazze Quartet. Pr

Concert uit serie Uriël Ensemble: Bach, tijdgenoten en Janácek

24 januari 2020 om 07:30 Muziek

OUDERKERK Stichting Kamermuziek de Amstel presenteert op zondagmiddag 26 januari het eerste concert in 2020 uit de concertserie van het Uriël Ensemble. Het concert met de titel 'Bach, tijdgenoten en Janácek' vindt plaats in de Amstelkerk in Ouderkerk aan de Amstel.

Op het programma staat verrassend strijkconcert waarvoor ook niet eerder in de concertserie uitgevoerde werken zijn geprogrammeerd. Het concert wordt geopend met Duet Nr.3 in G "Clavier Übung III, door Johan Sebastian Bach gecomponeerd, en ten gehore gebracht in een bewerking voor viool en cello van de componist Joachim Stutschewsky.

Daarna wordt Partita Nr.3 voor vioolsolo, laatste van de cyclus van 6 sonates en partita's, een van de hoogtepunten uit Bachs oeuvre gespeeld.

Friedrich Händel, beroemd tijdgenoot van Bach, inspireerde de componist Johan August Halvorsen tot het componeren van Passacaglia voor viool en cello in g, dat als derde deel van het strijkconcert wordt uitgevoerd.

Het Strijkkwartet No.2 / Intieme brieven van de componist L. Janácek staat na de pauze op het programma. Janácek stuurde zijn grote liefde meer dan zevenhonderd brieven die nagenoeg onbeantwoord bleven. Alle hartstocht balde hij aan het einde van zijn leven samen in dit vlammend strijkkwartet.

Het concert wordt uitgevoerd door de Uriël musicus: Marijn Mijnders (viool) en vier gastmusici van het Ragazze Quartet: Rosa Arnold (viool), Jeanita Vriens (viool), Annemijn Bergkotte (altviool) en Rebecca Wise (cello). Het Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten op het hoogste niveau.

Het concert in de Amstelkerk aan Kerkstraat 11 in Ouderkerk begint zondag om 15.00 uur. Entree: 23,50 euro. Reserveren kan via; reserveerskda@gmail.com of www.kamermuziekdeamstel.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie