Afbeelding
EdB

Kerstbomen worden alsnog opgehaald

20 januari 2020 om 12:22 Overig

AMSTELVEEN Op diverse plekken in Westwijk en Bovenwerk lagen afgelopen weekend kerstbomen op straat. Het betrof bomen die overeenkomstig de aanwijzingen op de afvalkalender vrijdag tegelijk met de groene gft-containers waren aangeboden om opgehaald te worden door de dienst Afvalbeheer. De containers werden wel geleegd, maar de bomen bleven achter. Dat leidde tot enkele klachten bij de gemeente, onder meer over kerstbomen die op de weg waren gewaaid. Volgens een gemeentewoordvoerster worden de bomen deze week alsnog opgehaald.

"Kerstbomen kunnen inderdaad volgens de afvalkalender bij de groene bak worden gelegd. De auto die kerstbomen ophaalt, rijdt niet achter de wagen aan die de groene bakken leegt. We rijden aparte ronden voor de kerstbomen. Eén rondje en dan weer een andere wijk. Vandaag rijden we nog een keer in Westwijk en Bovenkerk om te checken of er nog kerstbomen bij de groene containers liggen. Deze week gebruiken we om meldingen over kerstbomen te verzamelen. Dan rijden we vrijdag nog een keer om de laatste kerstbomen weg te halen," aldus de woordvoerster.

Inwoners die zien dat hun kerstboom er nog ligt kunnen dit melden via https://www.amstelveen.nl/home/product/afvaldumping

 Ook de achterbleven kerstbomen van flat- en appartementbewoners (die geen groene minicontainer hebben) haalt Afvalbeheer de komende dagen op.

Afvalbeheer had vorige week al  45.000 kilo aan kerstbomen verzameld. Die kerstbomen worden weer verwerkt tot compost voor de gemeente. Eerst worden de kerstbomen bij het overige groenafval opgeslagen. Daarna wordt met een machine het groenafval verkleind tot materiaal dat geschikt is voor het composteerproces. Na een jaar composteren wordt het materiaal gezeefd en komt er bruikbare compost beschikbaar. Deze wordt gebruikt voor allerlei toepassingen voor de groenvoorzieningen binnen de gemeente Amstelveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie