Afbeelding
Pixabay

Amstelveen schakelt Citrix-servers uit ter preventie tegen hackers

17 januari 2020 om 14:53 Overig

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen heeft in de nacht van donderdag op vrijdag haar Citrix-server uitgeschakeld. Dat gebeurde op advies van het Nationaal Cyber Security Centrum van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Citrix-software wordt door medewerkers van de gemeente gebruikt om op afstand in te loggen op onze bedrijfssystemen.

Meerdere gemeenten hebben inmiddels hetzelfde besluit genomen. Wereldwijd zijn afgelopen week diverse partijen met vergelijkbare servers aangevallen en een aantal zijn daadwerkelijk gehackt. Zo werden eerder deze week hackpogingen gedaan bij vergelijkbare systemen van het Medisch Centrum Leeuwarden en de gemeente Zutphen. Ruim de helft van de Nederlandse gemeenten en ook veel bedrijven werken met Citrix.

Volgens de gemeente Amstelveen ondervinden Inwoners en ondernemers geen hinder van het uitschakelen va de Citrix-server. De website van de gemeente is bereikbaar en ook alle telefonie werkt gewoon, net zoals alle interne digitale verkeer op de werkplekken in het raadhuis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie