Afbeelding
AvA-fractievoorzitter Michel Beckers.

AvA vraagt om maatregelen bij pand Randwijck wegens overlast

16 januari 2020 om 11:26 Overig

AMSTELVEEN De lokale partij Actief voor Amstelveen (AvA) heeft burgemeester Poppens schriftelijk om maatregelen gevraagd naar aanleiding van klachten over overlast rond een pand in de Amstelveense wijk Randwijck. Buurtbewoners denken dat er in het pand drugs gedeald worden. Een omwonende verklaarde onlangs op NH Nieuws dat hij de overlast van het pand beu is.  Volgens hem wordt het pand dag en nacht bezocht door mannen die na enkele minuten weer op straat staan. 

AvA-fractievoorzitter Michel Becker meldt nu aan de burgemeester dat zijn partij zich grote zorgen maakt over de veiligheid van de omwonenden en vraagt hem om maatregelen te treffen. ´Al jarenlang is er daar grote overlast en is de politie diverse keren na melding van overlast aan de deur geweest en zelfs met fors geweld binnengevallen, waarbij de voordeur ontzet is en niet meer open of dicht kan. Consequentie daarvan is dat de bezoekers, die zeker niet op de koffie komen, nu achterom het huis binnen komen,´ stelt AvA. ´De bewoners van de laan moeten als eigenaren van de woningen, hier recht van overpad verlenen, wat tot een zeer onoverzichtelijke en onveilige situatie leidt. Bewoners durven in de avond uit angst niet meer alleen de hond uit te laten of zich op straat te vertonen.´

Volgens AvA zijn bij het overleg met de buurtregisseur van de politie in het wijkcentrum toezeggingen gedaan om de veiligheid in de laan te herstellen en werd onder andere cameratoezicht beloofd. De partij vraagt nu aan de burgemeester waarom het beloofde cameratoezicht nog niet is gerealiseerd. AvA wil ook van de burgemeester weten waarom hij het vermeende drugspand nog niet heeft gesloten. Ook wil de partij weten of de burgemeester de bewoners de garantie kan geven dat hij op een daadkrachtige wijze de openbare orde en veiligheid aldaar gaat herstellen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie