Afbeelding
Archief

Politie houdt binnen 24 uur vijf verdachten bromfietsdiefstal aan

14 januari 2020 om 11:30 Misdaad

AMSTELVEEN De politie heeft afgelopen weekend binnen 24 uur vijf personen aangehouden die verdacht worden van diefstal van brom- en snorfietsen in Amstelveen.

In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 januari kreeg de politie een melding van een diefstal van een bromfiets, zo meldt de politie in een Facebookbericht. "De melder was aan het chillen bij een vriend, in Middenhoven, toen hij ineens zijn bromfiets hoorde starten en wegrijden. Samen zijn ze op een andere bromfiets gesprongen en hebben op afstand de daders kunnen volgen. Na enige tijd waren ze de daders kwijt maar kwamen wij net ter plaatse. Na een korte zoekslag en met behulp van een alerte getuige konden we bij een bushalte aan de Noorddammerweg drie minderjarige verdachten aanhouden. Ze kwamen alle drie uit Uithoorn. Ze zijn apart van elkaar overgebracht naar het cellencomplex en konden de volgende dag door de recherche worden verhoord. De bromfiets die ze hadden achtergelaten stond naast een andere snorfiets. Ook deze bleek, na later onderzoek, gestolen te zijn in Amstelveen", aldus de politie.

Op dezelfde zaterdag, 's middag rond 15.40 uur, surveilleerden agenten in Waardhuizen, waar zij vreemd rijgedrag bij een snorfiets zagen. De bestuurder en de passagier zijn, nadat ze met de snorfiets waren gevallen, te voet gevlucht. Al snel konden ze worden aangehouden. Ze waren een woning in gevlucht die door getuigen werd aangewezen. "Ook deze verdachten zijn overgedragen aan de recherche en zijn inmiddels verhoord. De snorfiets waar zij op reden bleek van diefstal afkomstig en in de buddy werden nog meer van diefstal afkomstige goederen aangetroffen."

Het Openbaar Ministerie zal zich buigen over de strafeis. De politie wil alle oplettende burgers bedanken voor hun hulp.

Ook adviseren zij alle brom- en snorfiets eigenaren om hun voertuig altijd met een tweede slot aan een vast object te bevestigen, om diefstal tegen te gaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie