Jet Steinz
Jet Steinz Pr

Jet Steinz over opmerkelijke brieven: van smeekmedes tot bedreigingen

14 januari 2020 om 09:48 Activiteiten

AMSTELVEEN Schrijfster Jet Steinz is woensdagavond 22 januari van 20.00 tot 22.00 uur te gast in Bibliotheek Stadsplein. Ze vertel over haar bundel 'P.S. de 150 opmerkelijkste Nederlandse brieven'. Ze ging op zoek naar de meest opmerkelijke brieven uit de Nederlands geschiedenis en maakte hier een bijzondere uitgave van. De bundel bevat onder meer een hartverscheurende afscheidsbrief van de tot de brandstapel veroordeelde Maeyken Wens, Appie Baantjers keurige sollicitatie aan de Amsterdamse politie, P.C. Hoofts met eigen bloed ondertekende smeekbede aan Heleonora Hellemans en de dreigbrief die Mohammed B. achterliet op het lichaam van Theo van Gogh.

Bij andere brieven gaat het onder meer om kennisoverdracht, gelukwensen, of uitingen van bewondering. Steinz vertelt 22 januari over hoe zij tot de selectie uit alle brieven die ze tegenkwam is gekomen. Ze gaat ook in op  wat er is veranderd in onze manier van communiceren nu we nog zelden berichten langer dan 140 tekens naar elkaar sturen. Uiteraard is het ook mogelijk om vragen te bestellen.

Jet Steinz (1990) is schrijfster en afgestudeerd in internationaal recht en klassieke talen. Samen met haar vader, Pieter Steinz, schreef ze Steinz. Gids voor de wereldliteratuur, dat in februari 2015 verscheen. In dit naslagwerk geven Jet en Pieter een overzicht van de verhalende fictie in 416 schrijvers, 104 meesterwerken, 26 one-bookwonders, 52 boekwebben, 26 thema's, 26 quizzen en 52 literaire landkaarten.

Toegangskaarten voor de lezing kosten 10 euro voor leden van de bibliotheek en 15 euro voor niet-leden. Kaartjes zijn te bestellen via https://www.debibliotheekamstelland.nl/ of in een van de vestigingen. Deze lezing is in samenwerking met boekhandel Libris Venstra georganiseerd. Een drankje is bij de prijs inbegrepen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie