Werkzaamheden bij halte Kronenburg in augustus.
Werkzaamheden bij halte Kronenburg in augustus. René de Leeuw

Verkeershinder door aansluiting wegen bij tramhaltes Kronenburg en Zonnestein

13 januari 2020 om 16:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De nieuwe tramhaltes Kronenburg en Zonnestein gaan in het voorjaar van 2020 open. Om dat te realiseren, start aannemer Vital eind januari met het ombouwen van de verkeerssituatie. De nieuwe wegen worden aangesloten op de bestaande wegen. eerst bij Kronenburg, daarna bij Zonnestein. Het ombouwen gaat gepaard met veel wisselende verkeerssituaties en hinder voor het verkeer.

Bij Kronenburg start Vital in de nacht van zondag 26 op maandag 27 januari met het ombouwen van de verkeerssituatie. Op 9 maart 2020 gaat kruispunt Kronenburg dan helemaal open voor al het verkeer en kunnen tramreizigers gebruikmaken van de nieuwe halte Kronenburg. Zodra Kronenburg open gaat worden de fiets- en voetgangersoversteek bij Biesbosch en de tijdelijke halte Biesbosch opgeheven.

Kruispunt/halte Zonnestein gaat vervolgens op 4 mei 2020 open. Om de gevolgen voor het verkeer beheersbaar te houden is het volgens Vital niet mogelijk om de verkeerssituaties bij Kronenburg en Zonnestein tegelijkertijd om te bouwen.

Een overzicht met alle verkeersmaatregelen is te vinden op amstelveenlijn.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie