Restaurant Aan de Poel
Restaurant Aan de Poel Google Streetview

Restaurant Aan de Poel behoudt twee Michelinsterren

13 januari 2020 om 14:32 Overig

AMSTELVEEN Restaurant Aan de Poel in Amstelveen behoudt zijn twee Michelinsterren. Dat is vanmorgen bekendgemaakt. De uitreiking van de Michelinsterren vond plaats in het De La Mar Theater in Amsterdam.

Restaurant Aan de Poel behoort tot het selecte clubje van achttien restaurants in ons land met twee sterren. Daarnaast zijn er twee restaurants met drie sterren: Inter Scaldes in Kruiningen en De Librije in Zwolle. Er zijn geen nieuwe restaurant met drie sterren bij gekomen. 

92 restaurants hebben dit jaar één ster gekregen, waaronder 8 nieuwkomers op de lijst. De inzet voor het behouden van een Michelinster wordt wel omschreven als ´topsport´ en het vergt veel investeringen in personeel, inrichting en producten.

Restaurant Aan de Poel bestaat sinds 2007. In 2008 kreeg het restaurant van Stefan van Sprang en Robbert Veuger zijn eerste Michelinster, in 2012 gevolgd door de tweede. Het restaurant wist sindsdien zijn twee Michelinsterren te behouden. Het restaurant slaagde er ook in om deze kwalificatie te behouden nadat het restaurant in 2018 door brand was getroffen. De zaak werd toen weer opnieuw opgebouwd en kreeg opnieuw twee sterren. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie