Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Internationale basisschool in Amstelveen officieel geopend

10 januari 2020 om 10:38 Onderwijs

AMSTELVEEN Wethouder Frank Berkhout (Jeugd en Onderwijs) heeft woensdag 8 januari officieel de Amstelland International School (AIS) geopend. De school die afgelopen najaar gestart met meer dan 30 leerlingen verdeeld over drie groepen is gevestigd aan Asserring 93 in Westwijk. De wethouder verrichtte de opening samen met de jongste en oudste leerlingen.

Het is volgens de gemeente  een primeur voor Amstelveen nu er naast de private internationale scholen, ook een internationale basisschool is met een lagere ouderbijdrage. "Er is een grote behoefte aan internationaal onderwijs in onze gemeente. Daarom is het cruciaal dat deze school is geopend. Het biedt kinderen van internationals die tijdelijk in Amstelveen wonen betaalbaar internationaal onderwijs. Tegelijkertijd geeft het leerkrachten in ons reguliere basisonderwijs meer ruimte. Veel van deze kinderen gingen namelijk naar het reguliere basisonderwijs waar ze Nederlands leerden om soms binnen korte tijd  naar het buitenland te vertrekken met hun ouders," aldus wethouder |Berkhout.

In zijn openingswoord roemde wethouder Frank Berkhout de samenwerking tussen het schoolteam, de gemeente, het ministerie en de schoolbesturen Amstelland en Amstelwijs. Dankzij deze soepele samenwerking kon de school binnen een jaar de deuren openen.De Amstelland International School  ontvangt wekelijks nieuwe aanmeldingen van leerlingen. 

De school is in hetzelfde gebouw gevestigd als het centraal informatieloket voor internationals, De Taalschool en grenst aan de Karel Eykman School en de Triangel. Zo krijgen de kinderen ook iets mee van de Nederlandse taal en cultuur.

Amstelland International School (AIS) is in oktober gestart met drie groepen. De leerlingen zijn verdeeld over groep 1 en de gecombineerde groepen 2/3 en 4/5/6/7. Het schoolteam bestaat uit acht vrouwen die zelf ook 6 nationaliteiten vertegenwoordigen.
Voor meer informatie: https://amstelland-international-school.nl/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie