De subsidie wordt onder meer gebruikt voor collectieve acties op gebied van zonnepanelen.
De subsidie wordt onder meer gebruikt voor collectieve acties op gebied van zonnepanelen. Gemeente Amstelveen

Amstelveen krijgt ruim 3 ton voor energiebesparende maatregelen

8 januari 2020 om 12:06 Wonen

AMSTELVEEN Gemeente Amstelveen heeft  335.850 subsidie van het Rijk gekregen in het kader van de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). De subsidie is bedoeld voor (kleine) energiebesparende maatregelen door huiseigenaren, met als doel het verminderen van de CO2-uitstoot.

Met de subsidie ontwikkelt de gemeente in samenwerking met het Regionaal Energieloket een project waarbij woningeigenaren energieadvies krijgen en inwoners te helpen met het nemen van kleine energiebesparende maatregelen. Voorbeelden van zulke maatregelen zijn het aanbrengen van radiatorfolie, leidingisolatie, waterbesparing en LED-lampen. Daarbij wordt gekeken naar een specifieke actie voor de inwoners met een minimum inkomen. Ook worden er informatieavonden in de wijken georganiseerd. Verder zal de subsidie ook gebruikt worden voor verschillende collectieve acties op het gebied van zonnepanelen, (vloer)isolatie en zonneboiler. 

Wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid) is verheugd over de toegekende subsidie: “Dankzij deze rijkssubsidie kunnen we dit jaar onze inwoners nog beter informeren over energiebesparende maatregelen en deze maatregelen ook direct aanbieden.  Huiseigenaren kunnen met het verduurzamen van hun huizen de CO2-uitstoot verminderen, energiekosten verlagen en hun wooncomfort verbeteren." Het verduurzamen van woningen draagt volgens haar ook bij aan de ambitie van de gemeente Amstelveen om in 2040 onafhankelijk va fossiele brandstof te zijn.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie