Yuna van Munster, oprichtster van The Yoga Academy.
Yuna van Munster, oprichtster van The Yoga Academy. Naomi Heidinga
ADVERTORIAL

Open dag The Yoga Academy

8 januari 2020 om 09:50 Advertorial_1

AMSTELVEEN Yoga wint aan populariteit. Niet verwonderlijk, in onze huidige maatschappij waarin iedereen het druk lijkt te hebben. Yoga is een vorm van ontspanning, zorgt voor fitheid, maar bovenal: biedt een manier om even naar binnen te keren. "Yoga leidt voor mijn gevoel naar bewustwording," aldus Yuna van Munster, van The Yoga Academy. "En daarvoor is eerst ontspanning nodig." Benieuwd wat yoga jou te bieden heeft? 12 januari houdt The Yoga Academy van 12 tot 17 uur een open dag.

Sinds twee maanden is de yogaschool aan de Ouderkerkerlaan 15 open. Op dezelfde plek zat eerder ook een yoga- en pilatesstudio. Bezoekers moeten de brandtrap op, en komen vervolgens in een oase van rust. Op sokken (schoenen uit) kom je in een ontvangstruimte die voelt als een huiskamer, met aangrenzend een ruime yogastudio. "Het voelde direct goed," aldus Yuna. Een hele school openen was niet meteen de opzet. "Ik gaf yogales op maandagavond bij een andere school aan een leuke groep leerlingen. Toen ik stopte, wilde ik kijken of ik elders een ruimte zou kunnen huren om de les voort te zetten." Al gauw kwam deze ruimte op haar pad. In plaats van enkele lessen te geven, kreeg ze de uitdaging om een nieuwe yogaschool op te zetten. "Dat bood me juist de diepgang waar ik naar op zoek was."

Yoga betekent veel in haar leven. Het is meer dan een bewegingsvorm. Yoga biedt haar de kans om naar binnen te keren, tot inzichten te komen. Vanaf 2005 houdt ze zich met yoga bezig. Ze heeft zich in verschillende vormen van yoga verdiept, en volgde teacher trainingen voor Kundalini, Sivananda en Himalaya Yoga. Op deze laatste vorm zijn haar lessen gefundeerd.

"Het leven is om te ervaren, te leren en te groeien. Innerlijke vrede vinden en het ware zelf herkennen." Met haar lessen hoopt ze andere mensen te helpen inzichten te krijgen en deuren te openen. Bijvoorbeeld door jezelf af te vragen: zit ik op het juiste pad? Dat kan iets teweeg brengen in het leven. "Een vrouw heeft weleens tegen me gezegd dat ik haar leven heb gered. En ik hoorde later over een meisje dat na het volgen van een yogales haar leven omgooide. Dat heb ik niet veroorzaakt, maar yoga gaf in zo'n geval wellicht het laatste zetje."

The Yoga Academy laat yoga in al haar facetten zien. Naast yogalessen, is er ook aandacht voor yoga filosofie, zijn er ayurvedische lessen en yoga trainingen voor verdiepingen. Onderscheidend is de aandacht voor mantra muziek, die tevens de kans biedt om naar binnen te keren. Zo is er elke eerste vrijdag van de maand een gratis kirtan event, waarbij samen mantra's worden gespeeld en gezongen. "Voor iedereen toegankelijk, ook als je denkt niet muzikaal te zijn of te kunnen zingen. Daar gaat het niet om. Het gaat om het kunnen maken van verbinding, met jezelf, de ander en iets wat ons naar een hoger plan lift."

Op alle dagen, behalve zaterdag, worden lessen gegeven, door een professioneel team van tien docenten. De open dag is de kans om kennis te maken met de school, docenten en het aanbod. Geïnteresseerd? Meld je aan via info@theyogaacademy.nl. In januari geldt de actie 'Bring a friend': als je een nieuw iemand meebrengt, dan krijg je jouw les gratis. Zie www.theyogaacademy.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie