Museumdirecteur Marieke Uildriks met op achtergrond werken van Tjalf Sparnaay.
Museumdirecteur Marieke Uildriks met op achtergrond werken van Tjalf Sparnaay. Naomi Heidinga

Record aantal bezoekers Museum Jan van der Togt

8 januari 2020 om 07:30 Kunst

AMSTELVEEN Museum Jan van der Togt in Amstelveen heeft vorig jaar een recordaantal van 33.000 bezoekers getrokken. Dat was mede te danken aan de succesvolle tentoonstelling Delicious Paintings met fotorealistische werken van Tjalf Sparnaay. Deze tentoonstelling wordt verlengd tot en met 1 maart.  Het nieuwe jaar staat voor het museum ook in teken van verandering. Het voert vanaf deze maand een nieuwe naam en heet voortaan kortweg Museum JAN.

Het succes voor Museum Jan van der Togt in 2019 was naast de tentoonstelling van Tjalf Sparnaay ook de te danken exposities van werk van onder anderen Klaas Gubbels, Willem van Veldhuizen en Lita Cabellut. "Nog niet eerder trok het museum zoveel belangstellenden. We zijn hier heel blij mee," vertelt Marieke Uildriks, directeur sinds juli 2018. Wat de directeur betreft is de groei nog niet ten einde. "In de aanloop naar een feestelijk lustrumjaar in 2021 waarin het museum 30 jaar bestaat, staan er weer aansprekende tentoonstellingen op het programma. Binnen de vaste collectie ligt de nadruk op glaskunst, bijeengebracht door industrieel en verzamelaar Jan van der Togt. Zijn adviseur, voormalig directeur en kunstenaar Jan Verschoor woont nog altijd in het museum. Museum JAN wordt daarom onze nieuwe naam: een verbinding met onze ontstaansgeschiedenis maar ook eigentijds, helder en aansprekend voor nieuwe bezoekers."

Tentoonstellingen 2020
De eerstvolgende tentoonstelling na Delicious Paintings van Tjalf Sparnaay is een grote selectie recente schilderijen van de beeldend kunstenaar en schrijver Jan Cremer. Uildriks: "Cremer wordt 80 jaar in 2020 en krijgt in Museum JAN een prachtige tentoonstelling met imposante zeegezichten en fotografie." Daarnaast toont het museum dit voorjaar een bijzondere selectie van zeldzame zeefdrukken van Roy Lichtenstein (1923-1997), een van de toonaangevende kunstenaars van de Amerikaanse pop art.


 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie