Afbeelding
Pixabay

Amstelveen voor verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen

7 januari 2020 om 14:35 Overig

AMSTELVEEN Het college van B en W van Amstelveen is voorstander van invoering van een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen voor particulier gebruik. Een algeheel vuurwerkverbod gaat het college echter te ver. Het afsteken van siervuurwerk (uit potten) moet wat B en W betreft niet verboden worden. Het college brengt dit standpunt naar buiten nadat dinsdagmorgen in de wekelijkse B en W-vergadering over een vuurwerkverbod werd gesproken.

Het onderwerp kwam aan bod omdat de landelijke discussie over een verbod op het zelf afsteken van vuurwerk weer is opgelaaid naar aanleiding van diverse incidenten rond de jaarwisseling. Er gaan steeds meer stemmen op om consumentenvuurwerk aan banden te leggen.

Knalvuurwerk en vuurpijlen veroorzaken volgens B en W veel overlast en brengen een groot risico op persoonlijk letsel met zich mee. Dit blijkt ook uit het rapport 'Veiligheidsrisco's jaarwisseling' van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Het college ziet graag dat de Tweede Kamer besluit om de toelatingsregels voor particulier vuurwerk aan te scherpen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie