Afbeelding
Pixabay

Kap bomen en struiken langs A9 gaat van start

6 januari 2020 om 12:43 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Aannemer Veenix begint deze week ter hoogte van de Burgemeester Boersweg met het verwijderen van bomen en struiken in Amstelveen ter voorbereiding op de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 op het traject tussen de knooppunte Badhoevedorp en Holendrecht. De werkzaamheden duren tot eind maart en worden in fases uitgevoerd. De aannemer begint in ter hoogte van de Burgemeester Boersweg en werkt in westelijke richting.

Het weghalen van de bomen en struiken is volgens de plannen nodig om ruimte te maken voor de verbreding van de A9. De werkzaamheden vinden plaats op doordeweekse dagen tussen 7.00 uur en 18.00 uur.

Voordat de bonen en struiken worden verwijderd, wordt het betreffende gebied geïnspecteerd door een ecoloog. Pas als deze deskundige het gebied heeft vrijgegeven wordt volgens Veenix met de kap begonnen. Dit gebeurt onder meer om het verstoren van eventuele broedende vogels te voorkomen.  

Voor alle te kappen bomen en struiken worden nieuwe bomen en struiken teruggeplant in de directe omgeving. Naar verwachting wordt hier in 2024 mee begonnen  

In verband met de komende kapwerkzaamheden zijn de wandelpaden in het Meanderpark en het park langs de A9 ter hoogte van de Operabuurt afgesloten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie