Afbeelding
C&R Monch

Benefietconcert voor Urbanus levert 2.000 euro op

6 januari 2020 om 11:00 Muziek

AMSTELVEEN Het Urbanus Benefietconcert dat het Pauluskoor Amstelveen en het Amstelveens Symfonie-orkest (AMSO) op 14 december gaven, heeft 2 000 euro voor de herbouw van de door de brand verwoeste kerk opgeleverd. 

Tijdens het Kerstfeest aan de Poel ontving Clem Venne van de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus uit handen van Reinhard Maas (AMSO) en Mirjam Foekens-Reitsma (Pauluskoor) een cheque met de opbrengst van het concert. Ze spraken de wens uit dat de bouw nu versneld kan worden opdat de Urbanus weer kan schitteren als kerk en concertzaal voor Amstelveen.

Op 14 december waren er ondanks het slechte weer veel bezoekers bij het benefietconcert in de Kruiskerk. Ook burgemeester Poppens kwam en zong uit volle borst kerstliederen mee. Na het afwisselende programma, was er ruim gelegenheid om met een drankje na te praten.

Zowel voor het Pauluskoor als het AMSO was dit concert de eerste keer dat zij samen een concert gaven. Amstelveen streeft naar meer samenwerking van culturele instellingen. Dit kerstconcert laat zien dat er zeker sprake kan zijn van een 'win-win' model. 

Dit concert liet ook zien dat er in Amstelveen veel mogelijkheden zijn om muziek te maken. Wie een instrument bespeelt kan eens gaan kijken bij het AMSO en wie van zingen houdt, kan een keer mee repeteren bij het Pauluskoor. Het AMSO repeteert op dinsdagavond en geeft zondag 22 maart 2020 om 15:00 uur een concert in de Paaskerk. Het Pauluskoor repeteert op maandagavond en voert vrijdag 27 maart de Mattheus Passion uit in de Augustinuskerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie