Het Amsterdamse Bos ter hoogte van de Bosrandweg.
Het Amsterdamse Bos ter hoogte van de Bosrandweg. Google Streetview

Pad bij ecologische zone bos afgesloten na vandalisme

3 januari 2020 om 10:07 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Het bosbeheer heeft een deel van een pad In het zuidelijk deel van het Amsterdamse Bos tijdelijk afgesloten vanwege vandalisme. Het betreffende pad doorkruist de nieuwe ecologische verbindingszone en loopt parallel aan de Bosrandweg.

Het toegangshek tot de nieuwe ecologische verbindingszone wordt volgens de bosbeheerders structureel door bezoekers opengezet en vernield. Kwetsbare natuur in de zone kan zich zo niet goed ontwikkelen. Het pad is daarom afgesloten tot een oplossing is gevonden om de bescherming van de ecologische zone beter te kunnen waarborgen.

De ecologische verbindingszone loopt langs de Ringvaart en door het Amsterdamse Bos (tussen het Nieuwe Meer en het Schinkelbos) en is in 2016 en 2017 aangelegd. De zone loopt door naar Aalsmeer en bestaat uit natuurvriendelijke oevers, poelen en faunapassages. Planten en dieren, waaronder de ringslang, vinden hier een geschikt leefgebied. Dankzij de zone kunnen zij ook andere natuurgebieden bereiken. Zo moet een aantrekkelijk landschap voor natuur en recreatie ontstaan.
 
De ecologische verbindingszone vormt ook een belangrijke schakel in de zogenaamde Groene AS', de groene verbindingszone tussen Amstelland en Spaarnwoude en in de ecologische structuur van Amsterdam. Honden moeten er aan de lijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie