Afbeelding
Google Streetview

Politiebureau Amstelveen 's nachts dicht, niet minder politie in wijk

2 januari 2020 om 15:15 Overig

AMSTELVEEN Politie Amsterdam-Amstelland past met ingang van 3 januari de openingstijden van verschillende politiebureaus in en om Amsterdam aan. De maatregel treft ook het enige politiebureau in Amstelveen dat aan Gerard Doulaan 2 staat. Het bureau is voortaan alleen van 7.00 tot 22.00 uur geopend en gaat ´s nachts dicht. 

´Er wordt steeds meer van ons gevraagd, maar onze bezetting en formatie groeien daar niet in mee. De werkdruk is zo hoog opgelopen dat ingrijpende maatregelen nodig zijn. Eén van deze maatregelen is het aanpassen van de openingstijden van een aantal politiebureaus,´ aldus politie Amsterdam-Amstelland in een verklaring.

BETERE INZET PERSONEEL Volgens politieteam Amstelveen zorgt de nachtelijke sluiting van het bureau voor een betere inzet van het personeel in de nachtelijke uren. 'Er is dus niet minder politie in de wijk! De auto's die 112 meldingen rijden worden centraal aangestuurd en zij zijn niet afhankelijk van een open bureau,' aldus politie Amstelveen op haar Facebook-pagina..

Het dichts bijzijnde politiebureau dat wel 24 uur per dag geopend blijft is Zuid Buitenveldert aan Van Leijenberghlaan 15 in Amsterdam. De politie meldt verder dat zij 24 uur per dag telefonisch bereikbaar blijft via 0900-8844 en bij spoed via 112.

Eerder werd al bekendgemaakt dat het enige politiebureau in Aalsmeer (aan de Dreef) met ingang van 1 januari 2020 definitief de deuren heeft gesloten. Bewoners kunnen voortaan naar een politieloket in het gemeentehuis van Aalsmeer (vanaf 6 januari op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur en op woensdag 8.30 tot 20.00 uur). Bureau Uithoorn is maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 19.30 uur geopend en op dinsdag van 10.00 tot 23.00 uur.

ZETTERIJ Tot februari 2015 telde Amstelveen nog twee politiebureaus. Maar toen sloot het bureau aan Zetterij de deuren. De medewerkers verhuisden destijds naar het bureau aan de Gerard Doulaan en bundelden daar hun krachten.

In december werd overigens een motie in de gemeenteraad aangenomen om het voormalig politiebureau aan Zetterij nieuw leven in te blazen als veiligheidscentrum. Volgens Actief voor Amstelveen, de indiener van de motie, zou het gebouw goed kan fungeren als verzamelplek voor buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's), het anti-inbrakenteam, een spreekuur van de wijkagent en mogelijk voor een extra aangifteloket. Ook ziet de partij daar mogelijkheden voor politie- en beveiligingsopleidingen.

  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie