Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Kerstsamenzang op kerstavond in Oude Dorp

24 december 2019 om 07:30 Evenementen

AMSTELVEEN De Amstelveense Kerstsamenzang vindt ook dit jaar weer op kerstavond (dinsdag 24 december) plaats op het Dorpsplein in het Oude Dorp. Het programma bestaat uit kerst-meezingnummers die door (lokale) artiesten ten gehore worden gebracht. Het programma start om 21.00 uur (inloop vanaf 20.30 uur) en eindigt rond 23.00 uur.

De Kerstsamenzang is inmiddels uitgegroeid tot een traditie. Enkele jaren geleden is dit evenement in een nieuw jasje gestoken en is de organisatie in handen van horecaondernemers in het Oude Dorp. De gemeente draagt deze vernieuwde traditie een warm hart toe en ondersteunt het evenement met een subsidie van 6.00 euro omdat het  bijdraagt aan saamhorigheid

Jaarlijks komen vele honderden mensen af op het gratis evenement op kerstavond. De laatste jaren lopen de schattingen uiteen tussen de 1.000 en 2.000 bezoekers.

"Amstelveners die op kerstavond niet naar de kerk gaan, zingen hier gezamenlijk kerstliederen. Dit gevoel van samenzijn en saamhorigheid is belangrijk," zei wethouder Herbert Raat (Cultuur) eerder in toelichting op het besluit om de subsidie te verstrekken. "Vooral in de huidige tijd waarin iedereen het druk heeft en er op dagelijkse basis enkel tijd is voor vluchtige ontmoetingen. De Kerstsamenzang draagt bij aan onze wens om Amstelveners van alle leeftijden en uit alle lagen van de bevolking samen te brengen."

De Kerstsamenzang wordt georganiseerd door verschillende horeca-uitbaters in het Oude Dorp. Jaarlijks is er een podium waar verschillende artiesten optreden en standjes waar onder meer glühwein geschonken wordt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie