Picknicken onder de kersenbloesems in het Amsterdamse Bos.
Picknicken onder de kersenbloesems in het Amsterdamse Bos. Joni Israeli | Gemeente Amstelveen

Jaaroverzicht: top 10 best bekeken berichten van 2019

30 december 2019 om 07:00 Overig

AMSTELVEEN Het jaar 2019 was weer een jaar vol  nieuws, met mooie dingen en ook met minder leuke gebeurtenissen. Zoals altijd houdt het Amstelveens Nieuwsblad dat nieuws voor je bij en vatten we het samen in dit overzicht met de best bekeken verhalen van onze website van dit jaar.

1. Drukte verwacht in bloeiperiode bloesempark Amsterdamse Bos

Het beste bekeken bericht van dit jaar is het bloesempark van het Amsterdamse Bos. Door het warme weer in februari stonden de bomen ongeveer een maand eerder in bloei dan in de afgelopen jaren. De gemeente moest maatregelen treffen om de bezoekersstroom in goede banen te leiden. Het bericht over de verwachte drukte werd door duizenden mensen bekeken.

 foto: Joni Israeli | Gemeente Amstelveen

2. Consortium Veenix krijgt opdracht voor verbreding van A9

Het bericht dat Consortium Veenix de opdracht krijgt voor de verbreding van de A9 kon ook op veel bekijks rekenen. De voorbereidende werkzaamheden gaan in 2020 van start. Naar verwachting is het project pas in 2026 gereed. In het artikel is een filmpje te zien van hoe het eruit moet komen te zien.

 foto: Rijkswaterstaat

3. Komend weekend ernstige verkeershinder door werk A10-Zuid

Eind oktober en begin november was er ernstige verkeershinder rond de A10. Een gigantisch betonnen dek werd door de A10 en het treinspoor geschoven. De weg was gedurende de operatie het gehele weekend afgesloten.

 foto: Rijkswaterstaat

4. Eikenprocessierups weg, drie locaties in Amsterdamse Bos heropend

Een groot deel van het Amsterdamse Bos had afgelopen zomer last van de eikenprocessierups. Vijf openbare locaties werden afgesloten voor publiek. Ook de andere artikelen over de eikenprocessierups werden goed gelezen. Onlangs werd bekend wat de maatregelen gaan zijn om de overlast in 2020 tot een minimum te beperken. Lees: Amsterdamse Bos verklaart oorlog aan eikenprocessierups.

 foto: Amsterdamse Bos

5. Rechtbank steunt Amstelveen in zelfbewoningsplicht

Eind september bepaalde de rechtbank dat de eigenaar van een appartement in Westhove de gemeente Amstelveen een boete van 50.000 euro moet betalen, omdat zij niet heeft voldaan aan de zelfbewoningsplicht.  De uitspraak sterkt de gemeente in haar aanpak om speculatie met nieuwbouwwoningen tegen te gaan.

 foto: Gemeente Amstelveen

6. Amstelveen aan kop met aantal meldingen tijgermug

Er komen relatief veel tijgermuggen voor in Amstelveen. Dat concludeerde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) deze zomer. De locaties waar de exoten werden gevonden werden vanwege de privacy niet bekend gemaakt. De Raad van State bepaalde in augustus dat de betreffende locaties wel bekendgemaakt moeten worden.

 foto: ANP/ Remko de Waal

7. Lidl opent derde Amstelveen

Dat Lidl een derde winkel opende in Amstelveen was deze zomer groot nieuws voor veel Amstelveners en komt daardoor voor op plek 7. 

 foto: ANP Foto

8. Bezinning op 4 mei, feest op 5 mei Amstelveen

Velen wilden ook weten wat er op 4 en 5 mei allemaal te doen was in Amstelveen en bekeken dit overzicht.

 foto: Naomi Heidinga

9. Hudson's Bay opent deuren Stadshart Amstelveen

Hudson's Bay lag dit jaar behoorlijk onder een vergrootglas. Gaan ze het redden? De opening van de Amstelveense vestiging trok in maart dit jaar nog vele bezoekers. Maar daarna bleven de klanten weg. Eind dit jaar valt het doek voor alle Nederlandse winkels, zo maakte Hudson's Bay in september bekend. Ook zijn er al plannen voor een nieuwe invulling voor het pand.

 foto: Presstigieux

10. Staking bij het GVB heeft gevolgen voor OV Amstelveen

Het personeel van het GVB legde 18 maart het werk neer. Zij legden vanaf 6.00 uur voor 66 minuten het werk neer. Dat is een symbolisch getal, want de vakbonden wilden het kabinet ertoe bewegen de AOW-leeftijd voor zware beroepen te bevriezen op 66 jaar.

 foto: GVB

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie