Afbeelding
AmstelveenSport

KVA, Sporting Martinus en Watervrienden genomineerd als sportclub van het jaar

19 december 2019 om 16:06 Overig

AMSTELVEEN De jury heeft de genomineerden bekendgemaakt voor de titel Sportvereniging van het jaar in Amstelveen. De genominerde clubs zijn Korfbal Vereniging Amstelveen (KVA), Sporting Martinus en zwemvereniging De Watervrienden.

Dit jaar hadden tien verenigingen een uitvoerige motivatie gestuurd, waarin zij hun club voorstelden als dé Sportvereniging van het jaar 2019. De motivaties van AV Startbaan, i-Turn, Klaverjasclub De Meent, KVA, MHC Amstelveen, RODA'23, Sporting Martinus, stichting Rolstoeldansen Amstelveen, United Amstelveen en zwemvereniging De Watervrienden zijn door de jury nauwlettend gelezen en beoordeeld op de criteria.

De jury bestaat uit de raadsleden Marga van Herteryck, Jacqueline Höcker, Anne-Mieke van der Vet, Wil Roode, Victor Frequin, Clint Nieuwendijk en beleidsmedewerker sport Tjipke Bokma. Voorzitter is Heleen van Ketwich Verschuur, directeur AmstelveenSport. De jury was onder de indruk van de inzendingen van iedere afzonderlijke vereniging. Veel verenigingen laten zien sociaal betrokken te zijn, een buurtfunctie te vervullen en rookvrij te zijn of te worden. De keuze voor de drie genomineerde clubs was daardoor moeilijk, maar wel unaniem.

Over de genomineerde verenigingen zegt de jury dat deze zonder uitzondering een grote bijdrage geleverd hebben aan Amstelveen, dat ze bij uitstek het clubgevoel vertegenwoordigen en zich als eerste ingezet hebben voor een rookvrij Amstelveen. Deze verenigingen hebben ook bijgedragen aan acceptatie en gemeenschapszin en maatschappelijke betrokkenheid getoond.

Tijdens het Amstelveens Sportgala op 24 januari wordt bekendgemaakt welke vereniging zich Sportvereniging van het jaar 2019 mag noemen en de wisselbeker en de cheque van 2.500 euro in ontvangst mag nemen van wethouder sport, Rob Ellermeijer. Het Sportgala is alleen op uitnodiging te bezoeken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie