Guilty Until Proven
Guilty Until Proven Mounir Raji

Muziektheater met eigentijdse ´whodunnit´ in Schouwburg Amstelveen

17 december 2019 om 16:37 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Orkater/Sir Duke brengt woensdag 18 december in Schouwburg Amstelveen de beeldende muziektheatervoorstelling ´Guilty until proven´. Het is een  eigentijdse whodunnit, geïnspireerd op de klassieker Murder on the Oriënt Express van Agatha Christie. 

De voorstelling gaat in op vragen als: wie bepaalt wanneer iemand schuldig is. Is dat de publieke opinie, of zijn dat de media, de rechter, of jijzelf? En wat maakt schuldig: de trekker overhalen of de kogels laten slingeren? ´Guilty until proven´ confronteert het publiek met bewuste en onbewuste vooroordelen en verwachtingspatronen.

Het verhaal begint als op een late avond in een besloten ruimte een lijk gevonden. Vast staat dat de dader zich onder de aanwezigen bevindt. De ontwrichtende gebeurtenis zet in moordend tempo de onderlinge verhoudingen op scherp. Wie kan voor het ochtendlicht zijn onschuld bewijzen of zich van zijn schuld ontdoen?
De spanning wordt opgevoerd door vervreemdende soundscapes in deze beeldende muziektheatervoorstelling waarin rewind, fast forward en skip intro het tempo bepalen.

Een uur voor aanvang van de voorstelling verzorgt de regisseur van de voorstelling, Nita van Kersten, een (gratis) inleiding. Zij geeft toelichting op de werkwijze van Sir Duke, hun vorige werk en de inspiratie voor deze voorstelling. Bezoekers van de voorstelling die de inleiding willen bijwonen, worden verzocht om op tijd te komen, want na aanvang wordt geen toegang meer verleent. De inleiding vindt plaats in het Theatercafé en het aantal plaatsen is gelimiteerd.

Er zij nog kaarten beschikbaar voor de voorstelling. Voor meer informatie: https://schouwburgamstelveen.nl/seizoen-19-20/guilty-until-proven/?ypeventid=4222131457-1546593286

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie