Liefde is... samen een gebakje eten!
Liefde is... samen een gebakje eten! Naomi Heidinga

Amstelveens paar viert platina huwelijk

17 december 2019 om 11:12 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Zeventig jaar getrouwd, en dan elkaar nog steeds graag zien: dat is lang niet iedereen gegeven. Het echtpaar Annie en Riekel Slierendregt-Bos wel, zij zijn al zeventig jaar met elkaar getrouwd en houden nog steeds van elkaar. Zaterdag vierden ze hun platina huwelijk bij Geniet aan de Amstel in Uithoorn.

Haar ouders waren verrast door het bezoek van burgemeester Tjapko Poppens, laat dochter Marijke Toethuis weten. Het was bijzonder om het zo te kunnen vieren, met de kinderen en kleinkinderen erbij. "Het was een geslaagd feest."

Toethuis weet hoe haar ouders elkaar ruim zeventig jaar geleden ontmoeten. "Ze leerden elkaar kennen via een vriend van mijn vader." Ze kregen een relatie, trouwden en kregen kinderen. "Mijn ouders woonden in eerst in Amsterdam, maar verhuisden later met de vier kinderen naar Amstelveen." Daar zijn ze vervolgens nooit meer vertrokken.

Het feest, compleet met taart, ballonnen en slingers, werd niet op Amstelveens grondgebied gevierd, maar een dorp verder, in Uithoorn. Voor de burgemeester was dat geen bezwaar, een zeventig jarig huwelijk komt immers niet elke dag voorbij. Hoewel mensen steeds ouder worden, is het de vraag of veel mensen deze mijlpaal zullen halen. Het aantal echtscheidingen neemt immers nog steeds toe. Leven en laten leven, dat is een belangrijk credo om het zolang gezellig met elkaar te houden. Je moet elkaar als partners iets gunnen, de ander weten te verrassen op zijn tijd en af en toe tot tien kunnen tellen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie