Afbeelding
EVL/Rob Franken

Onrust over toekomst bloemenkiosk Groenhof weggenomen

13 december 2019 om 14:00 Winkels

AMSTELVEEN De gemeente heeft de onrust die deze week onder meer op social media ontstond over de toekomst van bloemenkiosk Jonas bij Groenhof weggenomen. De exploitant vreesde voor het voortbestaan van de kiosk vanwege komende aanpassingen aan de luifel. De gemeente heeft echter navraag gedaan bij de eigenaar van het winkelcentrum en die heeft bevestigd dat de kiosk niet weg hoeft

De bloemenkiosk staat al vanaf de opening van Groenhof (48 jaar geleden) bij het winkelcentrum. De onrust bij de exploitant van bloemenkiosk Jonas ontstond toen zijn kiosk niet zichtbaar was op de aan de eigenaar van winkelcentrum Groenhof vergunde aanpassingen aan (de luifel van) de achterzijde van het winkelcentrum. 

De gemeente kreeg vervolgens ook veel reacties van bezorgde klanten van de kiosk. De gemeente gaat echter niet over verhuur van de grond voor de kiosk. De  afdeling Economische Zaken van de gemeente nam echter naar aanleiding van de reacties contact op met de eigenaar van het winkelcentrum die over de verhuur gaat. De eigenaar liet weten dat de bloemenkiosk mag blijven en zal dit desgevraagd aan de ondernemer bevestigen.

De gemeente is blij dat deze ondernemer die al zo veel jaar bij het winkelcentrum staat kan blijven.Dat hebben wethouders Gordon (Economische Zaken) en Raat (Vergunningen) donderdag ook persoonlijk aan de ondernemer gemeld.  De zaak is inmiddels overgegaan van vader op zoon Ronald Jonas. De twee wethouders hebben hem gisteren bezocht om hem gerust te stellen. 

Wethouder Herbert Raat, Roanld Jonas en wethouder Floor Gordon bij de kiosk.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie