Afbeelding
PR
PREMIUM

Amstelveen eerder toneel van liquidaties

13 december 2019 om 12:14 Misdaad

AMSTELVEEN Amstelveen werd donderdagmiddag opgeschrikt door de liquidatie van een 39-jarige inwoner van Amstelveen. Volgens diverse media was het slachtoffer een bekende van de politie. De dodelijke schietpartij was helaas niet de eerste liquidatie die in Amstelveen plaatsvond. 

Het bekendste slachtoffer was Heineken-ontvoerder Cor van Hout. Hij werd op 24 januari 2003 met een automatisch vuurwapen beschoten nadat hij bij een Chinees restaurant in het Oude Dorp had gedineerd met een zakenpartner, botenhandelaar Robert ter Haak. Ook hij kwam om het leven bij de schietpartij. Onlangs is mede-Heineken-ontvoerder Willem Holleeder onder meer veroordeeld voor betrokkenheid bij deze liquidatie.

Schokkend was ook de liquidatie van toen 39-jarige Jules Jie uit Amsterdam. Hij werd op 10 oktober 2003 op klaarlichte dag doodgeschoten terwijl hij met zijn auto op de Keizer Karelweg reed. Hij werd onder vuur genomen door twee mannen die op een scooter reden. Jules Lie werd gezien als een van de opvolgers van drugsbaas Klaas Bruinsma. Lie was vermoedelijk op weg naar een sportschool in Amstelveen. Een jonge Aziatische vrouw die bij hem in de auto zat, kwam eveneens om het leven.

Op 22 mei 2014 kwam de in het crimineel milieu bekende Gwenette Martha om het leven bij een heftige schietpartij op Amsterdamseweg, ter hoogte van de Van Spaenstraat. Martha werd gezien als de spil in de onderwereldoorlog die Amsterdam in zijn greep had. Gwenette Martha werd 's avonds op straat doodgeschoten vlak nadat hij met een andere man een shoarmazaak had verlaten. Martha werd met zeer veel kogels in vooral zijn borst geraakt.

Niet minder schokkend was de liquidatie van Luana Luz Xavier, vriendin van een bekende Amsterdamse crimineel. Ze werd op 8 december 2014 op 34-jarige leeftijd 's avonds op straat bij haar woning in Westwijk doodgeschoten. Dat gebeurde voor de ogen van haar twee jonge kinderen.

Recent, op 19 maart 2019, werd Westwijk opnieuw opgeschrikt door een schietpartij. Een man werd met zijn dochter onder vuur genomen bij zijn woning. Gelukkig vielen er geen dodelijke slachtoffers, maar beiden raakten wel gewond. Volgens de gemeente ging het vermoedelijk om een gerichte aanslag in het criminele circuit.

Gisteren kwam een 39-jarige man uit Amstelveen om het leven nadat bij zijn auto op de Escapade gericht op hem werd geschoten. Het slachtoffer zou een bekende van de politie zijn. De schietpartij vond plaats terwijl een 4-jarig kind op de achterbank van de auto zat. Het kind liep geen verwondingen op.

Amstelveens Nieuwsblad start binnenkort met Amstelveens Nieuwsblad Premium, een online platform waar unieke verhalen voor abonnees worden aangeboden, naast ons dagelijkse nieuws dat gratis te lezen is. De komende periode publiceren we dergelijke extra verhalen gratis op onze vernieuwde website als 'voorproefje'


 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie