Enkele winkeliers van Groenhof: Mariska, Leoniek, Jan Christiaan, Wendy, Floor en Tom
Enkele winkeliers van Groenhof: Mariska, Leoniek, Jan Christiaan, Wendy, Floor en Tom Conny Vos

Feestelijke heropening winkelcentrum Groenhof

13 december 2019 om 15:00 Winkels

AMSTELVEEN Groenhof viert op zaterdag 14 december de feestelijke heropening van het winkelcentrum. Na jaren verbouwen, renoveren en uitbreiden staat er nu weer een modern winkelcentrum. De reacties van het winkelende publiek zijn positief en ook de winkeliers zijn blij met het resultaat van de opknapbeurt.

"Het winkelcentrum heeft weer een mooie uitstraling. Het is eigentijds en modern," vindt Leoniek Faas van Groenhof Optiek. De optiek is al sinds 1979 te vinden in het winkelcentrum. "Mijn vader is ermee begonnen en ik heb het tien jaar geleden overgenomen."Ook de Optiek moest verplaatst worden en heeft een mooie plek binnen het winkelcentrum gekregen. Het is een ruim opgezette winkel met warme uitstraling en prachtig beschilderde plafonds, waar meerdere optometristen de klant voorzien van goede oogzorg.

In mei ging ook de Jumbo helemaal op de schop. "We zijn tweeënhalve week dicht geweest," vertelt manager Jan Christiaan Siegers. "De overkapping is bij de winkel getrokken en binnen is de ruimte anders ingedeeld waardoor we nu een overzichtelijke winkel hebben." Hij is ook erg blij met de renovatie van het winkelcentrum. 'Groenhof heeft zijn kleur weer. Er was veel leegstand en nu ziet het er weer gezellig uit.' De komst van de Lidl ziet hij niet als concurrentie. "Het aanbod is daardoor completer en het trekt weer nieuw publiek."

De Bruna is op dezelfde plek gebleven. "Ik ben blij dat we als winkelcentrum weer op de kaart staan," zegt Tom Letschert. "Het is maanden een zandbak geweest. Er werd overal gezaagd, geboord en getimmerd. Nu zijn we er weer trots op en ik hoop dat onze klanten de vernieuwingen met eigen ogen komen bekijken."Klantvriendelijkheid ziet hij als de kracht van het centrum. Iedereen wordt vriendelijk geholpen in iedere winkel."

In winkelcentrum Groenhof zitten verschillende winkels onder een dak. Mensen kunnen er terecht voor hun dagelijkse boodschappen, kleding en bloemen, maar ook voor een gehoortest, oogmeting of knipbeurt. In het midden is een gezellig pleintje waar mensen wat kunnen eten of drinken. Ook is er voldoende parkeergelegenheid.

FEEST Zaterdag 14 december is er van alles te doen in het winkelcentrum. Gastvrouwen lopen rond met glühwein en warme chocolademelk. Er is een levende kerststal, jong en oud mogen een kerststukje maken en in de selfiebox kunnen mensen een selfie maken in kerstsferen. Ook is er een Rad van fortuin waarbij mooie prijzen te winnen zijn. Om 12.30 uur begint het programma met de zanggroep Christmas Quartet, gevolgd door een optreden van kerstmajorettes. Om 15.00 uur vindt de officiële opening plaats door wethouder Floor Gordon. Het hele programma duurt tot 16.30 uur, maar ook daarna blijft het gezellig in het winkelcentrum. "We hopen dat er veel mensen zullen komen," wensen de winkeliers. "We zullen met regelmaat iets leuks voor onze klanten gaan doen."

Voor meer informatie www.groenhof.nl

Conny Vos

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie