De Maakplaats in Bibliotheek Stadsplein.
De Maakplaats in Bibliotheek Stadsplein. Bibliotheek Amstelland

Maak-workshops in bibliotheek in kerstvakantie

21 december 2019 om 08:00 Overig

AMSTELVEEN Kinderen die op zoek zijn naar technische uitdagingen kunnen tijdens de kerstvakantie  terecht in de Maakplaats in de bibliotheek-filialen aan het Stadsplein en in Westwijk.

Op zaterdag 28 december is er in Bibliotheek Stadsplein van 13.30 tot 14.30 uur de workshop 'maak je eigen kettingreactie' voor kinderen van 10 tot 12 jaar. De deelnemers kunnen het zo spectaculair maken als ze zelf willen. Ze kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat een omvallend blok hout een knikker aan het rollen brengt die vervolgens ergens vanaf valt en met zijn gewicht de volgende gebeurtenis in de kettingreactie in gang zet.

Voor de jongere doelgroep van 7 tot 9 jaar is er op diezelfde zaterdag 28 december van 15.00 tot 16.00 uur de workshop 'Maak je eigen lamp'. Deelnemers leren hoe een stroomkring werkt in ontdekken hoe de stroom in het nachtlampje terechtkomt. Ze kunnen ook zelf het design van de lamp zodat jij straks met trots je eigen licht door de kamer laat schijnen!

Op zaterdag 4 januari vindt in Bibliotheek Westwijk van 15.00 tot 16.00 uur de workshop ´LEGO WeDo: Milo´ plaats. Deelnemers kunnen een schattig intelligent robotje in elkaar zetten en programmeren. Deze workshop is ook voor kinderen van 7 tot 9 jaar.

Kaartjes zijn te koop via www.debibliotheekamstelland.nl/maakplaats

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie