Afbeelding
Archief

Jongeren in Amstelveen aangehouden in diverse zaken

12 december 2019 om 17:00 Overig

AMSTELVEEN Het team Veelvoorkomende Criminaliteit van de politie heeft de afgelopen weken in Amstelveen een aantal jongeren opgepakt in losstaande zaken waar sprake was van (poging tot) beroving of bedreiging. Dat meldt het politieteam  op haar Facebook-pagina. 

Zo zijn vier jongemannen in Amstelveen aangehouden die worden verdacht van mishandelingen en beroving van een persoon in Amsterdam-West.

In een van de andere zaken werd een jongen aangehouden op verdenking van mishandeling en poging tot beroving van een andere scholier. De verdachte is verhoord en moet zich volgens de politie binnenkort verantwoorden bij justitie.

Tot slot werden twee andere jongens aangehouden omdat ze twee meisjes die op weg naar hun sportvereniging waren, hadden bedreigd met een mes. De twee jongens hebben een Halt-afdoening aangeboden gekregen. Halt biedt jongeren de kans om strafbare gedrag recht te zetten zonder dat dit langdurige gevolgen heeft. Als een jongere de Halt-straf naar behoren afrondt, voorkomt hij op deze manier een justitiële aantekening.

Politie Amstelveen meldt ook dat zij veel tijd aan contact met de gemeente en zorgverleners verleent om herhaling van dergelijke zaken de voorkomen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie