Afbeelding
Gemeente Amstelveen

In voorjaar besluit over zondagopenstelling afvalbrengstation

13 december 2019 om 16:00 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Het college van B en W legt in het voorjaar van 2020 een voorstel aan de gemeenteraad voor met betrekking tot structurele zondagopenstelling van het  afvalbrengstation op bedrijventerrein Legmeer. Als basis voor het voorstel dient de evaluatie van de proef met de zondagopenstelling in september en oktober.  

Op negen zondagen was het afvalbrengstation toen van 12.00 uur tot 16.00 uur open. Gemiddeld kwamen er 318 bezoekers per zondagmiddag om fijn en grof huishoudelijk afval te storten. In de loop van de proefperiode nam het aantal bezoekers op zondag toe: van 301 naar 370 bezoekers.

Na de testperiode werd de proef beëindigd en kon er kan geen afval meer op zondag worden gestort. Diverse Amstelveners hadden dat te laat in de gaten en stonden in de periode na de proef op zondag met hun afval voor een gesloten hek. 

Bij de start van de proefperiode had de gemeente een minimum van 250 bezoekers per zondag gesteld om de proef succesvol te noemen. Deze ondergrens is ruim gehaald. Ter vergelijking: in deze periode kwamen er zo'n 270 bezoekers per vier uur, per werkdag naar het station.

De zondagopenstelling was ruim bij Amstelveners onder de aandacht gebracht waarbij verschillende media werden ingezet, zowel met tekst en uitleg in het Nederlands als in het Engels. Voor de proef was 150.000 euro gereserveerd. Het college van B en W verwacht echter dat de daadwerkelijke kosten lager liggen dan het vrijgemaakte budget. De proef wordt in de komende periode nader worden geëvalueerd.

Het afvalbrengstation ligt aan Grutterij 26 op bedrijventerrein Legmeer. Het is van maandag tot en met zaterdag geopend van 8.30 tot 16.00 uur.

Op woensdag 18 december gaat het afvalstation een uur eerder dicht. Inwoners kunnen dan tot 15.00 uur afval naar het afvalbrengstation kan brengen. Ook op 31 december gaat het afvalbrengstation een uur eerder dicht. Ook dan kunnen inwoners tot 15.00 uur terecht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie